Verdergaan naar hoofdinhoud

arbeidsvoorwaarden

Zoeken
arbeidsvoorwaarden

 Arbeidsvoorwaarden

Primaire arbeidsvoorwaarden
Medewerkers van SDW vallen onder de CAO Gehandicaptenzorg. SDW heeft daarnaast speciale regelingen, kortingen en voorzieningen voor het personeel.
SDW biedt naast een goed salaris, een aantrekkelijk en uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket waaronder 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering, reiskostenregeling voor woon- en werkverkeer en CAO gerelateerde toeslagen. Wij kennen een 36-urige werkweek.

Secundaire arbeidsvoorwaarden
SDW heeft voor medewerkers een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Ziektekostenverzekering
IZZ is de zorgverzekeraar voor de zorgsector. Medewerkers en hun gezinsleden profiteren van een verzekeringspakket met een hoog dekkingsniveau, uitgebreide keuzemogelijkheden en een concurrerende premie met een ruime werkgeversbijdrage.
Met de ziektekostenverzekeraar CZ heeft SDW collectieve afspraken gemaakt voor korting op de aanvullende pakketten. Medewerkers ontvangen een korting van tien procent.

Pensioenfonds Zorg en Welzijn
Medewerkers bij SDW vallen onder het Pensioenfonds Zorg en Welzijn PGGM. PGGM is de uitvoeringsorganisatie voor collectieve pensioenregelingen in de sector zorg en welzijn.

Vergoeding reiskosten
Bij SDW ontvangen medewerkers een reiskostenvergoeding voor woon- en werkverkeer van €0,11 per kilometer. Voor dienstkilometers die medewerkers tijdens werktijd maken, ontvangt de medewerker €0,29 per kilometer.

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden
SDW werkt met het MeerKeuzeSysteem Arbeidsvoorwaarden (MKSA). Hierbij levert de medewerker bepaalde arbeidsvoorwaarden in en krijgt hier andere arbeidsvoorwaarden voor terug. Voor medewerkers betekent dit dat zij arbeidsvoorwaarden kunnen kiezen die bij hun persoonlijke situatie passen. Denk hierbij onder andere aan  extra verlof. Daarnaast kan het 'ruilen' een belastingvoordeel voor de medewerker opleveren.

 Contact