Verdergaan naar hoofdinhoud

als vrijwilliger

Zoeken
als vrijwilliger

 Vrijwilligers en mantelzorgers

Bij SDW is de ondersteuning zeker niet alleen het domein van professionals. Samen met familieleden, kennissen en vrijwilligers zetten wij ons in om de cliënt het leven te laten leven zoals hij of zij dat wil.

Vrijwilligerswerk 'uitbetaald' in een blij gezicht
Een mantelzorger is niet hetzelfde als een vrijwilliger en andersom ook niet. Voor vrijwilligerswerk kies je. Jouw enthousiasme en tijd zet je graag in om iets extra mogelijk te maken voor mensen met een verstandelijke beperking. Vrijwilligerswerk wordt ‘uitbetaald’ in een blij gezicht, een lieve lach en een goed gevoel. Uiteraard vergoeden we bij SDW wel eventuele onkosten. We maken samen afspraken over het soort vrijwilligerswerk, het aantal uren en de tijden waarop je komt. Lees welke mogelijkheden SDW heeft voor vrijwilligerswerk.

Mantelzorg overkomt je
Mantelzorg is ook onbetaald, maar anders dan vrijwilligerswerk overkomt het je. Mantelzorgers hebben een emotionele band met degene die zorg en ondersteuning nodig heeft, bijvoorbeeld een partner, kind, broer of zus. Mantelzorgers zorgen soms 24 uur per dag en anders dan een vrijwilliger kunnen zij er niet zomaar mee stoppen, al meent SDW dat de meeste familieleden graag iets willen doen voor hun broer/zus of kind met een beperking. Lees waar SDW mantelzorgers bij kan ondersteunen.

 

 Zorg voor elkaar

Zorg voor elkaar is een online marktplaats voor zorgvragen en zorgaanbod op lokaal niveau. SDW plaatst hierop de vrijwilligersvacatures voor zowel groepsactiviteiten als individueel contact. Kijk hier voor een overzicht van vacatures op zorgvoorelkaar.com.

 Contact

Coördinatie vrijwilligers en mantelzorgondersteuning
Joke Priem:
Riet Snepvangers:
informelezorg@sdwzorg.nl

088-259 3000

Bovendonk 9
4707 ZH Roosendaal
Postbus 33
4700 AA Roosendaal