Bestuurder Brigite van Haaften op bezoek bij gezinshuizen

Op 3 oktober bezocht onze bestuurder Brigite van Haaften met twee pleegzorgwerkers van het SDW twee van onze gezinshuizen. Het eerste bezoek was aan gezinshuis ‘Zandhoek’ in Steenbergen van Joost en Susanne van de Zande. Het tweede bezoek was aan gezinshuis ‘Johannahoeve’ in Standaardbuiten bij Jan en Johanna Stenfert.

Pompoenen uithollen en vragen stellen

Pleegzorgmedewerker Patricia Haest: “De dag begon met een korte uitleg over de gezinshuizen van SDW. Daarna verplaatsten we naar Steenbergen waar Brigite samen met de gezinshuisouder de kinderen uit school heeft gehaald. Tijdens de lunch was er gelegenheid om zowel aan de gezinshuisouders als aan de kinderen vragen te stellen over hun leven in een gezinshuis.”

“Tijdens het bezoek aan de Johannahoeve kregen we een rondleiding door een kind uit het gezinshuis. Bij de koffie en thee werd zelfgemaakte cake geserveerd. Daarna werden er gezamenlijk pompoenen uitgehold. Tijdens deze activiteit vertelden de kinderen over hun ervaringen in een gezinshuis en waarom zij het fijn wonen vinden in een gezinshuis.”

Gezinshuizen

In een gezinshuis wonen jeugdigen met een (verstandelijke) beperking en/of bijkomende problematiek, die om verschillende redenen niet meer bij hun ouders wonen.

Elk kind heeft recht op een gezin. Opgroeien in een gezinshuis betekent continuïteit en perspectief krijgen om te ontwikkelen. Ook in langdurige pleegzorg die SDW biedt krijgt een kind perspectief.

SDW pleegzorg en gezinshuizen

Ben je nieuwgierig geworden over de verschillende vormen van pleegzorg en gezinshuizen binnen SDW, neem dan gerust contact met ons op via: pleegzorg@sdwzorg.nl

Liever iemand persoonlijk spreken? Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.