Cliënt Helma interviewt bestuurder en voorzitter Raad van Toezicht

Sinds 1 juli heeft SDW een nieuwe bestuurder. Namelijk Ingrid van Huijkelom. Zij volgt Brigite van Haaften op. Ingrid heeft veel gewerkt in de zorg. Ze heeft de opleiding voor verpleegkundige en bedrijfskundige afgerond. En toen bij verschillende zorgorganisaties gewerkt. René Mol is vanaf 1 juli de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. Maar wie zijn René en Ingrid? En wat doen ze nu precies? Cliënt Helma vroeg het hen.  

Helma: Wat doen jullie bij SDW?   

Ingrid: “Ik ben bestuurder bij SDW. Wij ondersteunen jullie in het leven dat je wil leiden. We zorgen dat medewerkers hun werk goed kunnen doen. En dat de organisatie op orde is. Denk bijvoorbeeld aan de geldzaken. Maar ook zorg ik dat SDW bekend is en samenwerkt met andere organisaties. Gelukkig heb ik 950 medewerkers en 300 vrijwilligers die mij hierbij helpen.”

René: “Ik ben de voorzitter van de Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht bestaat uit vijf personen. Wij letten op of Ingrid haar werk goed doet. En als Ingrid iets lastig vindt, denken wij met haar mee.” 

Helma: Wat doen jullie in je vrije tijd?

René: “Ik ben geboren in Roosendaal. Daar woon ik nog steeds met mijn vrouw en dochter. Mijn twee zoons zijn al het huis uit. Ik houd van fietsen. Zo probeer ik twee keer per jaar een hoge berg op te fietsen. En ik lees graag boeken. Maar daar kom ik niet zo vaak aan toe. Alleen in de vakanties.” 

Ingrid: “Ik woon in Kaatsheuvel met mijn man. Mijn zoon en dochter zijn het huis al uit. Ik heb net als René een racefiets. Wel houd ik het bij vlakke wegen. Ik ben met mijn zus aan het leren bridgen. Maar dat vind ik wel moeilijk. En ik lees graag een boek of kijk een film.”

Helma: Hoe ziet je dag eruit? 

Ingrid: “Ik ben net begonnen bij SDW. De afgelopen weken heb ik veel mensen leren kennen. Ik heb met hen gesproken over: Wat is SDW? Wat vinden wij belangrijk? En hoe kunnen wij het morgen nog beter doen dan vandaag? 

René: “Ingrid werkt iedere dag voor SDW. Ik niet. Als Raad van Toezicht hebben we 6 vergaderingen per jaar. Ik heb nog een andere baan.”  

Helma: Wat hebben jullie gemeen? 

Ingrid: “We werken allebei bij SDW om cliënten goede zorg te geven. Zodat jij kan leven zoals jij dat wil. Daar denken we allebei hetzelfde over.” 

Helma: Wanneer kunnen we jullie tegenkomen? 

Ingrid: “Ik bezoek nu alle locaties van SDW . Zodat ik met zoveel mogelijk mensen kennis kan maken. En dat ik kan horen wat jij belangrijk vindt. En kom je mij niet tegen? Mijn deur staat bijna altijd open.”  

René: “Je zal de Raad van Toezicht niet zo vaak zien. Soms komen we op een locatie. En mocht er een keer iets zijn en vind je dat niemand naast je luistert? Dan mag je mij aanspreken. Maar ik hoop natuurlijk dat dat nooit nodig zal zijn.” 

Helma: Als je nergens op hoeft te letten, geen geld en geen regels, wat doe je dan?

René: “Dan zou ik willen dat iedere client precies leeft zoals hij of zij dat wil. Helemaal op maat. Met net zo veel of weinig begeleiding als je nodig hebt.” 

Ingrid: “Daar ben ik het mee eens. Ik ben al op veel locaties geweest. Ik vind het mooi te zien dat we nu ook al heel creatief zijn met geld en regels. Bijvoorbeeld bij de nieuwe woonlocatie Zuiderdreef. Daar waren twee kantoorruimtes. De unitmanager heeft van deze twee ruimtes logeerkamers gemaakt. Zodat cliënten tijdelijk kunnen logeren. Dat vinden ze belangrijker dan meer kantoren. Super toch?” 

Tenslotte vraagt René aan Helma: “Wat zou jij willen, als je geen regels hebt en veel geld?” 

Helma: “Dat ik zorgeloos overal heen kan. Dat ik niet na hoef te denken als ik iets nodig heb. En ik vind ook dat iedereen zou moeten kunnen wonen zoals hij of zij dat wil. Bijvoorbeeld dat de logees in het logeerhuis ieder een eigen kamer hebben.” 

SDW20200803-7 (Medium).jpg

Liever iemand persoonlijk spreken?
Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.