De eerste 100 dagen van de nieuwe bestuurder Ingrid

De eerste 100 dagen van onze nieuwe bestuurder Ingrid zitten erop! Benieuwd hoe zij deze bijzondere periode heeft ervaren? Je leest het hieronder. 

Mijn eerste 100 dagen binnen SDW zijn voorbij gevlogen! Sinds 1 juli heb ik kennis gemaakt met de organisatie, de medewerkers en de cliënten. Dat is als gevolg van de coronamaatregelen helaas met minder mensen dan ik had gewild en veel via de digitale weg, maar wat ik heb gezien, stemt mij trots. Wat een mooie organisatie met veel betrokken en gepassioneerde medewerkers die zich iedere dag inzetten voor onze cliënten en hen helpen te 'leven zoals jij dat wilt'.

Ik besef ook heel goed dat dat 'leven zoals jij dat wilt' niet altijd lukt, zeker in deze periode. Voor onze cliënten, maar ook voor de medewerkers. Door ziekte van collega’s, cliënten of huisgenoten daarien zij somslangere of meer diensten en/of is het lastiger om voldoende te ontspannen. Ik ben er trots op dat het ons samen lukt de zorg draaiende te houden.

In de zomervakantie heb ik kennisgemaakt met veel unitmanagers, vaak op locatie. Ik heb onder andere de Plataan, De Schans, de Spil, Dinteloord, Willemijntje, Pompier, Douanier, Korenmarkt, Zuidwal, Op te Brugge, Copy Copy, Colweghe, Logeerhuis en ook Zuiderdreef al bezocht.

En natuurlijk heb ik ook gesproken met medewerkers van de dagbesteding op kantoor Bovendonk en met ervaringsdeskundigen. Verder heb ik ook kennisgemaakt met de Centrale Cliëntenraad en de Ondernemingsraad. 

Ik had me er op verheugd om in deze maanden ook de andere locaties te bezoeken en uitgebreider kennis te kunnen maken met de collega’s en cliënten van SDW. Het coronavirus zet echter een streep door deze plannen. In de eerste golf begin dit jaar hadden we bij SDW slechts één besmetting. Nu verloopt het anders, met meer (mogelijke) besmettingen en (preventieve) maatregelen. Sinds kort heeft SDW zelfs een eigen coronateststraat voor medewerkers. Het is echt alle hens aan dek!

Ik heb er veel vertrouwen in dat SDW met haar medewerkers, vrijwilligers, mantelzorgers en samenwerkingspartners in deze nog onbekende toekomst veel kan betekenen voor onze cliënten en voor elkaar. En natuurlijk hoop ik dat we elkaar op korte termijn gaan ontmoeten!

Hartelijke groet,

Ingrid van Huijkelom
SDW Raad van Bestuur

 

Liever iemand persoonlijk spreken?
Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.