Documentaire ‘Wat kan je wel!?’ uitgezonden op NPO 2

De documentaire ‘Wat kan je wel!?’ is vanaf woensdag 17 februari (18.20 uur) ook op de landelijke televisie te zien. Op dit moment is de serie exclusief te zien bij Omroep Brabant. Nadat Omroep Brabant alle afleveringen uitgezonden heeft, zendt ook Omroep Max de serie uit op NPO 2. Onze bestuurder Ingrid van Huijkelom is trots dat de serie nu ook te zien is op de landelijke televisie. “We hebben veel reacties gehad op de serie. Dat mensen ontroerd waren. Soms moesten lachen, maar soms ook een traan hebben gelaten. Nu de serie ook op de landelijke televisie wordt uitgezonden, hopen we bij te dragen aan een positieve beeldvorming over mensen met een beperking”.  

In ‘Wat kan je wel!?’ worden zeven van onze cliënten door Omroep Brabant gevolgd tijdens een belangrijk moment in hun leven. De zeven cliënten die gevolgd zijn, hebben ieder een eigen verhaal, beperking en ontwikkeling. Dit leverde prachtige beelden op vol ontroering, spanning, onzekerheid, enthousiasme en enorm veel trots. In de documentaire zien we Gert Willem (49). Hij gaat voor het eerst op zichzelf wonen. Moeder Mila (29) droomt van een baan als schoonheidsspecialiste. Alex (26) wil graag een betaalde baan bij een metaalbedrijf. Ook volgen we George (80), hij wil nog één keer naar zijn familie in Curaçao toe. Co (24) wil een opleiding bij Fontys volgen, Nelly (30) wil postbode worden en Monique (52) repeteert voor haar eerste concert als zangeres.  

Met deze documentaire willen we laten zien dan we ons niet richten op de beperkingen van cliënten, maar juist op wat ze wél kunnen. Want met een hoop moed, en een beetje hulp, kunnen ook zij ver komen!   

Uitzendingen  
De reeks bestaat uit acht afleveringen welke op dit moment worden uitgezonden door Omroep Brabant. Vanaf 17 februari zijn deze dus ook te zien via de landelijke omroep ‘Omroep Max’ op NPO 2 (iedere woensdag om 18.20 uur). Kijk op www.sdw.nl/watkanjewel voor meer informatie en om de reeds uitgezonden afleveringen online terug te kijken.  

Liever iemand persoonlijk spreken?
Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.