Groot succes! Cliënten hielpen op inclusieve stembureaus

Met veel succes en plezier hebben woensdag 16 maart 9 duo's in 6 verschillende gemeentes op het stembureau geholpen. Wat hebben deze duo's veel werk verzet!

Uit hun enthousiaste verhalen blijkt dat er er op de stembureaus veel te doen was. Zo hielp Marjos op het stembureau in Steenbergen. Ze ontving gasten en deelde stembiljetten uit. Ze kreeg ook bijzonder bezoek van Hanke Bruins Slot, Minister Binnenlandse zaken en Koninklijke relaties. Dat zie je terug in deze video.

Veel werk verzet
Het kon ook laat worden vertelt Jörgen: 'Het was héél erg leuk, en wat was het druk! Ik was 's nachts om 2:00 uur thuis.' Hij hielp op het stembureau in Hoeven. Daarnaast hielpen Ricardo en Edwin op het stembureau in Oud-Gastel. Ze hebben stembiljetten uitgedeeld en ze hebben de stemmers geholpen, zodat de stemmers de stembiljetten in de juiste stembus deden. Na het sluiten van het stembureau hebben ze nog geholpen met tellen! 

Ook in de gemeentes Bergen op Zoom en Roosendaal waren inclusieve stembureaus. Deze gemeentes deden voor het eerst mee. We zijn ongelooflijk trots op de kanjers Toos, Bjorn, Co en Esmee. Zij hebben de gemeentes laten zien welke bijdrage zij kunnen leveren aan de maatschappij en de democratie. 
Als dank kreeg Co hij het volgende mooie compliment vanuit de gemeente: 'Bij deze wil ik je graag bedanken, ook namens de andere stembureauleden, voor jouw assistentie. Je hebt het super gedaan. Zonder jouw ondersteuning hadden de bezoekers niet zo'n gastvrij welkom gehad. Je was een echte gastheer.'

Myrthe heeft opnieuw geholpen in gemeente Zundert. Ze vond het erg leuk en heeft ervoor gezorgd dat de stembiljetten in de juiste stembus gingen. Rebecca hielp voor het eerst mee op een stembureau! Zo vertelt Jodi, begeleider: 'Het gaat hier goed. We zijn blij met haar hulp.' En vergeet Agnes, ervaringsdeskundige, niet! Zij hielp op een stembureau in Rupchen. 

Vera en Carola vloggend op pad
Vera en Carola zijn met hun 'camera' langs de stembureaus geweest. Zij hielden ons via de stories op Instagram van bureau MET! en SDW op de hoogte van wie waar te vinden was. Heb jij hun video's gezien? Dat deden ze echt superleuk!

Volgend jaar tijdens de Europese parlementsverkiezingen gaan we er weer een succesvol inclusief stembureau van maken!

Liever iemand persoonlijk spreken?
Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.