Hackathon: leerzame dag en een idee met potentie

Afgelopen vrijdag vond de VG Hackathon plaats. Ons team met collega’s van SDW, S&L Zorg en Sovak (Samen Onbeperkt) boog zich over het vraagstuk hoe we als organisaties het inwerken van nieuwe collega’s en invalkrachten innovatief kunnen faciliteren, zodat het beter en efficiënter gaat.

Collega's van maar liefst zes andere organisaties sloten zich bij ons aan om mee te doen aan de brainstorm, het komen tot een oplossing en het voorbereiden van een prototype. Helaas vielen we niet in de prijzen, maar we zijn tot een mogelijke oplossing gekomen, waar we zelf mee verder kunnen.

App en QR-codes

We denken dat het ontwikkelen van een app bij kan dragen tot een efficiënt en goed inwerktraject. Een app, waarin alle benodigde informatie vanuit verschillende systemen bij elkaar komt en waarin je vragen kunt stellen aan je buddy. Waar injouw takenlijst voor de eerste dagen in staat en waarin je ook praktische zaken kunt opzoeken over hoe we binnen SDW werken of bijvoorbeeld de plattegrond van een woning.

Daarnaast zou, door het werken met QR codes, ook een hoop tijd bespaard kunnen worden met het uitleggen van eenvoudige zaken zoals hoe werkt de oven of hoe werkt de tillift.

Eerste stap en meer onderzoek

Het werken met de QR codes zou een mooie eerste stap zijn. Het realiseren van zo'n app kost meer tijd; daar zou ook echt nog meer onderzoek voor nodig zijn. Het lukt natuurlijk niet om dat in één dag helemaal precies uit te denken en te bepalen wat daar allemaal bij komt kijken. Hoe dan ook, het was een inspirerende dag! 

Hackathon staat voor creatief een probleem oplossen in korte tijd. We hebben grote uitdagingen in de zorg, bijvoorbeeld rondom werkdruk en arbeidsmarkttekort. Een hackathon is een mooie manier om in een korte tijd met elkaar en met ondernemers nieuwe oplossingen te vinden voor bestaande problemen. 

    

Liever iemand persoonlijk spreken?
Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.