Helma en Jessica geslaagd voor opleiding tot ervaringsdeskundige

Helma en Jessica zijn geslaagd voor de opleiding 'Ik deel mijn ervaring' aan de Fontys Hogeschool. ​Met hun eindpresentaties boeiden zij het publiek van familie, vrienden, coaches en medecursisten en lieten zien hoeveel zij gegroeid waren in hun ontwikkeling.

Helma vertelde een duidelijk verhaal over het belang van mantelzorgers, maar ook de overbelasting van mantelzorgers. Helma: "Ik heb ouders die mij ondersteunen, maar nu nemen mijn zussen ook steeds meer ondersteuning over." Helma's zus vertelde trots: "Eerst durfde Helma geen jurken te dragen, maar door de opleiding heeft ze meer zelfvertrouwen gekregen en durft ze een jurk te dragen bij haar eindpresentatie."

Jessica werd de moeder van de klas genoemd. Ze vertelde haar verhaal over hoe het is om op mezelf te wonen en wat er bij komt kijken als je in de rolstoel zit. 

Volgend jaar mogen vanuit SDW weer twee cliënten deelnemen aan de Fontys opleiding. Ook start SDW met een eigen training voor cliënten om te werken aan hun zelfvertrouwen. Kijk voor meer informatie over zowel de opleiding als de training op www.mijnervaringtelt.nl 

Liever iemand persoonlijk spreken? Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.