Informatie vaccinatie tegen het coronavirus

In Nederland zijn we gestart met vaccineren tegen het coronavirus. De overheid bepaalt wie er wanneer een vaccin krijgt. Nog niet alles is bekend. Hieronder lees je wat dit betekent voor onze cliënten, vrijwilligers en medewerkers.  

Update vaccineren 3 maart

De wooncliënten van de Lindenberg, Boerhave, OMK Oost, De Spil, Beeklaan en De Schans krijgen donderdag 4 maart hun eerste prik tegen het coronavirus. Vrijdagmiddag 5 maart worden de cliënten van 't Zand, nog 3 cliënten van d'n Akker, 1 cliënt van Touwbaan en 4 cliënten van Rovohof gevaccineerd. Een mobiel huisartsenteam komt de prikken zetten. Vorige week hebben de cliënten van woonlocatie D’n Akker hun eerste prik gehad. 

We weten nog niet wanneer onze andere wooncliënten worden gevaccineerd. De huisartsen moeten in totaal 3000 cliënten in West-Brabant vaccineren. De huisartsengroep streeft ernaar dit uiterlijk 2 werkdagen voordat zij naar een locatie komen dit aan ons te laten weten. Zodra wij dit weten, informeren wij de cliënten en/of hun vertegenwoordiger hierover. 

We vaccineren op 10 woonlocaties. Dus niet op iedere woonlocatie. Sommige cliënten krijgen hun prik daarom op een andere woonlocatie. Hiervoor hebben wij samen met de unitmanagers van de woonlocaties een plan gemaakt. De persoonlijk begeleider informeert de cliënt of hun vertegenwoordiger hierover.     

Bewoners woonlocatie SDW (intramuraal):  

  • Woon je op een woonlocatie van SDW en ben jij 18 jaar of ouder? Dan krijg je binnenkort een uitnodiging om je te laten vaccineren. De huisartsen geven de prik. (Zie update hierboven voor meer informatie).  
  • Woon je op een woonlocatie van SDW en ben je jonger dan 18 jaar? Dan word je niet gevaccineerd. Dit is een richtlijn van de overheid.  

Cliënten met eigen woning of appartement

Woon jij op jezelf, bij familie of bij netwerk? En krijg jij ambulante ondersteuning van SDW? Of volg je dagbesteding bij SDW? En ben je ouder dan 18 jaar? Dan krijg jij op een later moment een vaccinatie. Wanneer dit precies is, hangt af van je persoonlijke situatie. Zoals je leeftijd, of je een medische indicatie hebt. Maar ook wanneer er voldoende vaccins beschikbaar zijn. Meer informatie vind je op http://www.coronavaccinatie.nl

Vrijwilligers

Vrijwilligers krijgen geen uitnodiging van SDW. Dit heeft de overheid bepaald. Vrijwilligers worden door de huisarts of GGD uitgenodigd op basis van hun persoonlijke situatie (zie www.coronavaccinatie.nl). 

Zorgmedewerkers

Vanaf februari kunnen zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg zich laten vaccineren. Alle medewerkers van SDW die direct met cliënten werken, krijgen een uitnodiging via SDW. Dus ook leerlingen, stagiaires, gezinshuisouders en flexmedewerkers. Meer informatie hierover kunnen medewerkers vinden op het SDWeb (intranet). 

Veelgestelde vragen

Ik woon bij SDW en ben 18 jaar of ouder. Wanneer krijg ik een prik tegen het coronavirus?

In West-Brabant zijn de huisartsen vanaf 22 februari gestart met het vaccineren van cliënten van kleinschalige woonlocaties die een huisarts hebben. In totaal gaat het om ruim 3000 cliënten. Op dit moment hebben een deel van onze wooncliënten al hun eerste prik gehad. Voor 18 maart zijn ook de andere wooncliënten aan de beurt voor hun eerste prik. Wanneer precies, dat weten we nog niet. Dat horen we van de huisartsen. 

Meer informatie

De overheid bepaalt hoe de vaccinatie verloopt. We houden dit goed in de gaten. Is er meer informatie? Dan vind je dat op deze webpagina. Woon je in een woonlocatie? Dan ontvang je persoonlijk bericht zodra er meer informatie bekend is.    

Meer informatie over het coronavaccin vind je op www.coronavaccinatie.nl. Of kijk op steffie.nl. Hier wordt het vaccineren uitgelegd in simpele taal. Meer informatie over het coronavirus bij SDW en de maatregelen die wij treffen vind je op www.sdw.nl/nieuws/extra-aandacht-voor-hygiene-vanwege-coronavirus 

Liever iemand persoonlijk spreken?
Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.