Informatie vaccinatie tegen het coronavirus

In Nederland zijn we gestart met vaccineren tegen het coronavirus. De overheid bepaalt wie er wanneer een vaccin krijgt. Nog niet alles is bekend. Hieronder lees je wat dit betekent voor onze cliënten, vrijwilligers en medewerkers.  

Cliënten die bij SDW wonen

Alle bewoners van onze woonlocaties van 18 jaar, die een prik wilden, hebben twee prikken gehad. Als een bewoner nog niet gevaccineerd kon worden, door bijvoorbeeld een besmetting met het coronavirus, dan zijn met hem of haar aparte afspraken gemaakt. 

Cliënten met eigen woning of appartement

Woon jij op jezelf, bij familie of bij netwerk? En krijg jij ambulante ondersteuning van SDW? Of volg je dagbesteding bij SDW? En ben je ouder dan 18 jaar? Dan krijg jij op een later moment een vaccinatie. Wanneer dit precies is, hangt af van je persoonlijke situatie. Zoals je leeftijd, of je een medische indicatie hebt. Maar ook wanneer er voldoende vaccins beschikbaar zijn. Meer informatie vind je op http://www.coronavaccinatie.nl

Vrijwilligers

Vrijwilligers krijgen geen uitnodiging van SDW. Dit heeft de overheid bepaald. Vrijwilligers worden door de huisarts of GGD uitgenodigd op basis van hun persoonlijke situatie (zie www.coronavaccinatie.nl). 

Zorgmedewerkers

Vanaf februari kunnen zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg zich laten vaccineren. Alle medewerkers van SDW die direct met cliënten werken, krijgen een uitnodiging via SDW. Dus ook leerlingen, stagiaires, gezinshuisouders en flexmedewerkers. Meer informatie hierover kunnen medewerkers vinden op het SDWeb (intranet). 

Meer informatie

De overheid bepaalt hoe de vaccinatie verloopt. We houden dit goed in de gaten. Is er meer informatie? Dan vind je dat op deze webpagina. Woon je in een woonlocatie? Dan ontvang je persoonlijk bericht zodra er meer informatie bekend is.    

Meer informatie over het coronavaccin vind je op www.coronavaccinatie.nl. Of kijk op steffie.nl. Hier wordt het vaccineren uitgelegd in simpele taal. Meer informatie over het coronavirus bij SDW en de maatregelen die wij treffen vind je op www.sdw.nl/nieuws/extra-aandacht-voor-hygiene-vanwege-coronavirus 

Liever iemand persoonlijk spreken?
Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.