Informatie vaccinatie tegen het coronavirus

In Nederland zijn we gestart met vaccineren tegen het coronavirus. De overheid bepaalt wie er wanneer een vaccin krijgt. Nog niet alles is bekend. Hieronder lees je wat dit betekent voor onze cliënten, vrijwilligers en medewerkers.  

Update vaccineren 19 januari 2020 

Vanaf 25 januari starten de huisartsen in Nederland met het vaccineren van mensen met een verstandelijke beperking in een instelling (in een kleinschalige woonvorm). Onze woonlocaties vallen hieronder. De overheid heeft hiervoor een vaccinatieschema gemaakt. Het is nog niet zeker of wij gelijk op 25 januari aan de beurt zijn. Dat bepaalt de overheid. Het hangt onder andere af van hoeveel vaccins er zijn. In week 3 ontvangen onze wooncliënten (of hun vertegenwoordiger) een toestemmingsbrief. Zij kunnen hierin aangeven of zij wel of niet gevaccineerd willen worden. Wij zijn nog in gesprek met de huisartsen wie de vaccinaties gaan zetten en waar. We houden je op de hoogte. Hieronder lees je meer over wie wanneer ongeveer aan de beurt is.  

Bewoners woonlocatie SDW (intramuraal):  

  • Woon je op een woonlocatie van SDW en ben jij 18 jaar of ouder? Dan verwachten we dat je in januari een uitnodiging krijgt om je te laten vaccineren. De overheid bepaalt wanneer de vaccinatie start. Als SDW zijn wij ons hierop aan het voorbereiden. We weten nog niet precies wie de vaccinatie zal geven. Of onze artsen/ verpleegkundigen dit zijn of jouw eigen huisarts. Zodra we hier meer over weten, hoor je dit. 
  • Woon je op een woonlocatie van SDW en ben je jonger dan 18 jaar? Dan word je niet gevaccineerd. Dit is een richtlijn van de overheid.  

Cliënten met eigen woning of appartement

Woon jij op jezelf, bij familie of bij netwerk? En krijg jij ambulante ondersteuning van SDW? Of volg je dagbesteding bij SDW? En ben je ouder dan 18 jaar? Dan krijg jij op een later moment een vaccinatie. Wanneer dit precies is, hangt af van je persoonlijke situatie. Zoals je leeftijd, of je een medische indicatie hebt. Maar ook wanneer er voldoende vaccins beschikbaar zijn. Meer informatie vind je op www.coronavaccinatie.nl

Vrijwilligers

Vrijwilligers krijgen geen uitnodiging van SDW. Dit heeft de overheid bepaald. Vrijwilligers worden door de huisarts of GGD uitgenodigd op basis van hun persoonlijke situatie (zie www.coronavaccinatie.nl). 

Zorgmedewerkers

Vanaf februari kunnen zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg zich laten vaccineren. Alle medewerkers van SDW die direct met cliënten werken, krijgen een uitnodiging via SDW. Dus ook leerlingen, stagiaires, gezinshuisouders en flexmedewerkers. Meer informatie hierover kunnen medewerkers vinden op het SDWeb (intranet). 

Meer informatie

De overheid bepaalt hoe de vaccinatie verloopt. We houden dit goed in de gaten. Is er meer informatie? Dan vind je dat op deze webpagina. Woon je in een woonlocatie? Dan ontvang je persoonlijk bericht zodra er meer informatie bekend is.    

Meer informatie over het coronavaccin vind je op www.coronavaccinatie.nl. Of kijk op steffie.nl. Hier wordt het vaccineren uitgelegd in simpele taal. Meer informatie over het coronavirus bij SDW en de maatregelen die wij treffen vind je op www.sdw.nl/nieuws/extra-aandacht-voor-hygiene-vanwege-coronavirus 

Liever iemand persoonlijk spreken?
Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.