Kerstactie voor ambulante cliënten van SDW groter dan verwacht

Wat begon als een klein gebaar, mondde uit in een groot succes. Medewerkers van het SDW-team dat volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking ondersteunt om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven in de regio Bergen op Zoom vroegen hun collega’s om eens even thuis te kijken wat ze ‘over’ hadden. Zodat ze een paar kerstpakketjes konden maken voor enkele geselecteerde cliënten die het dit jaar financieel extra moeilijk hebben.

“Dat idee werd door hun collega’s positief ontvangen”, vertelt unitmanager Dyann Matthijs. “Wasmiddelen, waxine-lichthouders, honden- en kattenproducten, zeep en haarproducten, houdbare etenswaren; er kwam van alles binnen en de stapel producten werd steeds groter.”

Maar daar bleef het niet bij. “Medewerkers van het SDW-kantoor in Roosendaal droegen de actie ook een warm hart toe en wisselden bonnen van de postcodeloterij ervoor in. En huishoudelijk medewerkers van het Geminikantoor waar we in Bergen op Zoom zitten kwamen zelfs hun eigen kerstpakket brengen. Steeds meer mensen hoorden over de actie en droegen hun steentje bij. Van Scandivik Buitenleven kregen we een mooi bedrag gedoneerd.”

Medewerkers, cliënten en vrijwilligers verdeelden de producten over de tassen. Deze werden op het laatste moment nog aangevuld met een mooie donatie van La Place. Zij hadden namelijk vanwege de lockdown veel verse producten over en hadden ook van de actie gehoord. “Uiteindelijk hebben we meer dan 30 gezinnen blij kunnen maken met een goed gevulde tas!”

Liever iemand persoonlijk spreken?
Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.