Keurmerk in de zorg: van werkvloer tot directietafel

Werken in de zorg vraagt veel van je. Niet alleen fysiek, maar ook in bijscholing, kwalificaties en keurmerken. Dit geldt niet alleen voor de medewerkers, maar ook voor de bestuurders. Per 1 mei ontving SDW’s bestuursvoorzitter Brigite van Haaften dan ook haar accreditatie van beroepsvereniging NVZD. 

Dit ‘keurmerk’ voor bestuurders in de zorgbranche is door de beroepsvereniging ontwikkeld om kwaliteit en legitimiteit binnen de sector te bevorderen. Van Haaften vindt het keurmerk passen bij de visie van SDW: “Bij ons staat leren en ontwikkelen hoog in het vaandel. We zijn een organisatie die zich continu wil verbeteren. In de zorg ben je zélf het instrument. Daarom moet je ook investeren in jezelf en in elkaar.”

“SDW onderzoekt continu waar de zorg beter kan. Daarom hebben we de ISO certificering gekregen. Daarnaast hebben we het label ‘Beste Werkgever’ mogen ontvangen. Onze medewerkers moeten aan allerlei registraties voldoen. Niet meer dan logisch dat er nu ook een keurmerk voor mij als bestuurder is”, aldus Brigite van Haaften. 

Liever iemand persoonlijk spreken? Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.