Koffieavonden voor pleegouders goed gewaardeerd

Als pleegouder sta je er bij SDW niet alleen voor. Je krijgt een pleegzorgwerker die met je meedenkt en je begeleidt in het pleegouderschap. Daarnaast organiseren we sinds dit jaar ook koffieavonden voor pleegouders. Zodat ze onderling ervaringen en tips kunnen delen.

De tweede koffieavond werd onlangs weer goed bezocht en de reacties waren positief. “Hoe leuk was het om bekende gezichten te zien die er weer bij waren. Maar ook om nieuwe plegouders te leren kennen die hun ervaringen kwamen delen, gewoon gezellig kwamen kletsen of even hun hart kwamen luchten”, aldus pleegouder Astrid.

Astrid vervolgt: “We kunnen altijd terugvallen op de pleegzorgmedewerkers van SDW, maar het is ook fijn om met elkaar te kunnen delen wat je bezighoudt. De leuke dingen, maar ook de minder leuke dingen. Het is een avond met een lach, maar ook met een traan op zijn tijd. Want gelukkig zijn we allemaal mensen en doen we dit met ons verstand, maar zeker ook met ons gevoel. Want of je pleegkind nu jong of oud is, 24/7 of een paar uurtjes per week/maand komt, ze zitten allemaal in je hart.”

Samen sparren en begrepen worden

“Ook is het fijn om bij elkaar te herkennen dat het toch anders is om voor pleegkinderen te zorgen dan voor je biologische kinderen. En dat het zo belangrijk is om samen te kunnen sparren, dat je begrepen wordt en dat er met je meegedacht wordt. Want elk kind is anders, elke situatie is anders, maar toch vind je altijd wel ergens wat overeenkomsten. Of je nu crisis, buddy, netwerk of perspectief biedend pleegouder bent, we hebben allemaal gemeen dat we dit nu eenmaal graag doen, ondanks soms een tegenslag of probleem. Want elk kind verdient het om onbezorgd en veilig op te kunnen groeien.”


Heb jij al eens nagedacht over pleegouder worden? Kijk op www.sdw.nl/pleegzorg voor de mogelijkheden bij SDW. 
 

Liever iemand persoonlijk spreken?
Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.