LFB en SDW slaan handen ineen bij trainingen voor cliënten

LFB en SDW gaan samenwerken in het trainen van onze cliënten bij de ontwikkeling van hun talenten. LFB is een landelijke belangenorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking.

In de training ‘Samen naar de top’ ontdekken deelnemers waar ze goed in zijn. Ze leren voor zichzelf te zorgen en sterk te worden. “Het doel van dit trainingstraject sluit helemaal aan bij waar SDW voor staat: de ontwikkeling van de cliënt en de ontplooiing van zijn of haar talenten”, aldus projectleider Karin Kaslander.

Diverse vormen van training

De training wordt in diverse vormen aangeboden, zodat er voor iedere cliënt van SDW een vorm is die bij hem of haar past. Eind 2019 start het eerste trainingstraject, waarbij LFB vier medewerkers opleidt tot coach en tien cliënten tot ervaringswerker. Coaches en ervaringswerkers gaan in 2020 de trainingen zelf geven. In totaal kunnen op deze manier 100 cliënten de training ‘Samen naar de top’ gaan volgen.

Word ervaringswerker 

Voor dit eerste trainingstraject zoekt SDW nog cliënten. Naast de training van 12 dagen waarin je je talenten ontdekt, leer je ook om andere mensen met een beperking sterker te maken. Je leert over je eigen ervaringen na te denken en te praten en je leert hoe je kunt samenwerken. Na de training ga je in 2020 een halve dag per week aan de slag als ervaringswerker. Meer informatie over dit eerste traject lees je op de pagina www.sdw.nl/naardetop
 

Liever iemand persoonlijk spreken? Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.