Meer mogelijkheden voor cliënten SDW bij vernieuwde locatie van Simpel & Puur

Op 1 oktober opent Simpel & Puur de deuren van een nieuw creatief atelier in de Wouwse Plantage. Een oude boerderij is verbouwd tot een ruim atelier voor workshops en opdrachten op maat met kleine winkel. En het leuke is dat cliënten van SDW nu op drie dagen in de week hier allerlei werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Eigenaar Kristel Bastiaanse (foto) kijkt uit naar deze samenwerking met SDW. “SDW is niet nieuw voor mij. Tijdens mijn opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening werkte ik via de flexpool van SDW al bij woonlocatie Dinteloord. Na mijn opleiding breidde ik mijn uren uit bij woonlocatie Dinteloord en de afdeling Jeugdzorg.”

Het roer om

Na SDW volgden nog enkele jaren bij praktijk Memo, totdat Kristel vijf jaar geleden het roer omgooide. “Vrienden en bekenden van mij vonden dat ik zo creatief was en vroegen of ik daar niet meer mee wilde doen. In onze schuur ging ik workshops geven en daarnaast startte ik een webshop met de artikelen die ik maakte. Allerlei leuke hebbedingetje voor in huis. Dat liep goed en zo is Simpel & Puur begonnen.”

Begeleide werkplekken

De spullen die Kristel maakte voor haar webshop kregen een plekje in de schuur. Die schuur werd na verloop van tijd te klein en toen een winkelruimte in Hoogerheide toevallig op Kristels pad kwam, greep ze die kans aan. “Ik heb nu drie jaar lang de winkel in Hoogerheide met veel plezier gedraaid. Het was vanuit deze winkel dat ik ging samenwerken met SDW. Via loopbaanbegeleiding bood ik drie cliënten een begeleide werkplek aan. Dit vond ik zo leuk om te doen!”

Meer mogelijkheden voor cliënten

Kristel merkte dat het contact met de mensen en het geven van workshops haar de meeste energie gaven. “Op de nieuwe locatie in de Wouwse Plantage hebben we dan ook een grotere ruimte voor de workshops. Daarnaast kan ik meer cliënten begeleiden én zijn er meer mogelijkheden voor cliënten. Naast het meehelpen in de winkel, met maken van artikelen voor in de winkel en het voorbereiden van de workshops, wil ik dat cliënten zelf meedenken en meehelpen om de winkel en het atelier gezellig te maken. Denk hierbij aan schilderen, schoonmaken en inrichten.”

Talenten

“Ook kunnen cliënten als voorbereiding op een high tea taarten en koeken bakken. En er ligt een ruime wei bij de boerderij, zodat cliënten in de toekomst hier kunnen tuinieren of dieren verzorgen. We kijken dus echt naar wat de cliënt leuk vindt, wat zijn talenten zijn. En welke doelen de cliënt heeft, welke vaardigheden iemand wil leren.” Wil jij werken bij Simpel & Puur? Neem dan contact op met Startpunt via 088-259 3010 of kijk op de pagina over Simpel & Puur op deze website.

Liever iemand persoonlijk spreken?
Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.