Ondersteuning aan kinderen en jongeren met complexe hulpvraag voortgezet met nieuwe partner

Kinderen en jongeren met een complexe hulpvraag in West-Brabant West blijven de deskundige hulp krijgen die zij nodig hebben. Door het wegvallen van Juzt moesten SDW en GGZ WNB zoeken naar een nieuwe samenwerkingspartner. Deze hebben zij gevonden in De GezinsManager. De GezinsManager is gespecialiseerd in de aanpak van complexe gezinsproblemen. 

Roel Bergmans, bestuurder van De GezinsManager: “Wij hebben al jarenlange ervaring opgebouwd in Zeeland en Midden-Brabant. Het is fijn dat we onze deskundigheid kunnen gaan inzetten in West-Brabant.” Brigite van Haaften, bestuurder van SDW, is blij met deze samenwerking: “Veel gezinnen die door de afbouw van Juzt de hulp dreigden kwijt te raken, hebben we binnen de regio hulp kunnen bieden. Hierdoor blijft de zorg voor hen in goede handen. Dat was voor ons het meest belangrijk.” Els Govers, bestuurder van GGZ WNB vult aan: “Door onze expertises te bundelen zorgen wij voor zorgcontinuitieit bij deze groep cliënten, en dat is essentieel voor herstel.” Ook is er ruimte voor nieuwe aanmeldingen. De zorgcombinatie Samen Deskundig staat garant voor hoogwaardige specialistische hulpverlening in samenwerking met het cliëntsysteem en ketenpartners, zoals jeugdzorgprofessionals en onderwijspartners.

Onlangs tekenden de bestuurders van De GezinsManager, SDW en GGZ WNB een samenwerkingsovereenkomst voor Samen Deskundig. In de zorgcombinatie Samen Deskundig bieden SDW, GGZ WNB en De GezinsManager specialistische behandelingen op maat aan kinderen en jeugdigen. De drie organisaties wisselen kennis en kunde uit. Ze zetten in op de eigen kracht van het gezin en werken aan structurele oplossingen. Samen Deskundig biedt ondersteuning en behandeling aan bij de gezinnen thuis of vanuit een van de eigen locaties in de regio.

Eigen expertise

Iedere organisatie brengt zijn eigen expertise mee in het samenwerkingsverband. SDW is specialist in de begeleiding en behandeling van kinderen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. GGZ WNB is gespecialiseerd in psychiatrische hulpverlening. De GezinsManager is expert in de aanpak van complexe gezinsproblematiek en conflictscheidingen.
 

Liever iemand persoonlijk spreken? Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.