Ralph van Kuijeren gestart als nieuwe manager Financiën & Control

Sinds 1 juli is Ralph van Kuijeren bij SDW gestart als manager Financiën & Control. Cliënt Helma nam onlangs een interview af met het kersverse MT-lid. Helma werkt als ervaringsdeskundige bij bureau MET! (Mijn Ervaring Telt!) van SDW. 

Helma: “Wat doe je bij SDW?”
Ralph: “Ik hou me bij SDW bezig met geldzaken, of we voldoen aan de wetgeving en met ICT-ontwikkelingen. Technische ontwikkelingen die de zorg kunnen verbeteren. Maar dus ook bijvoorbeeld met de privacywetgeving.”
Helma: “Best divers wat je doet.”
Ralph: “De zorg is nieuw voor mij. Ik heb afgelopen tijd de organisatie beter leren kennen door veel mensen te spreken en verschillende locaties te bezoeken. Zo ben ik bij In- en ompak, het logeerhuis, dagcentrum ’t Palet en woonlocatie Aan de Zuidwal geweest. Ik vind het belangrijk om te weten waar het geld aan uit wordt gegeven.”

Efteling

Helma: “Wat heb je voor SDW gedaan?”
Ralph: “Ik werkte bij de Efteling. Daar hield ik me bezig met financiën.”
Helma: “Waarom deze switch naar SDW?”
Ralph: “Ik werkte al een tijdje bij de Efteling en ik wilde een nieuwe uitdaging. Ik zag de vacature bij SDW staan en vond de werkzaamheden leuk. Op de website zag ik dat alles om de cliënt draait. Dat sprak mij aan. Tijdens de sollicitatiegesprekken hing er een fijne sfeer. Wat ik aan mijn werk bij de Efteling wel ga missen, is dat ik tussen de middag niet meer even in de Python of de Baron kan, haha.”

Eerste werkdag

Helma: “Hoe was je eerste werkdag?”
Ralph: “Ik werd vriendelijk onthaald. Ik kreeg meteen de indruk dat iedereen hier met passie werkt. Dat is een fijne werksfeer.”
Helma: “Wat vind je het leukste van deze baan?”
Ralph: “De geldstromen in de zorg zijn helemaal nieuw voor mij. Er zijn nieuwe technologische veranderingen en dat biedt kansen om de zorg te verbeteren. Hoe gaan we dat regelen en betalen? Dat zijn leuke vraagstukken.”

Geen regels en miljoen op de bank

Helma: “Stel: er zijn geen regeltjes, er staat een miljoen op de bank en jij hebt het voor het zeggen? Wat zou je dan anders doen?”
Ralph: “Ik heb nog te weinig kennis hiervoor, maar ik denk een nieuw logeerhuis bouwen. Ik begreep dat het logeerhuis mantelzorgers ontzorgt, waardoor de mantelzorger even de ruimte krijgt om uit te rusten of iets anders te doen. Het logeerhuis is een ouder gebouw, waar ze meerdere logees op een kamer slapen. Ik ben vroeger wel eens met vrienden op vakantie geweest en dan lagen we met meerdere op een slaapkamer. Toen snurkte er iemand. Ik kan me dus best voorstellen dat het voor de logees prettiger is om op een eigen kamer te liggen.”

Gezellig

Helma: “Wat doe je graag in je vrije tijd?”
Ralph: “Op vrijdag zorg ik voor mijn twee kinderen. In het weekend doen we leuke dingen, met mijn gezin of met vrienden. Ik loop hard. En ik vind het lekker en gezellig om te barbecueën.
Helma: ”Volgens mij ben jij wel een gezellige!”

Liever iemand persoonlijk spreken? Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.