Samen de veiligheid waarborgen

Een veilige omgeving is voor iedereen belangrijk. Niet alleen voor onze cliënten, maar ook voor onze medewerkers en vrijwilligers. In onveilige situaties is het belangrijk dat SDW en de Politie elkaar snel weten te vinden. Daarom ondertekenden we vandaag een convenant waarin we afspraken maken met de politie over het uitwisselen van signalen ter bescherming van onze cliënten, medewerkers, vrijwilligers en hun omgeving.

In dit convenant zijn afspraken opgenomen over hoe we elkaar goed kunnen bereiken als er iets speelt. Welke gegevens kunnen en moeten we delen? Uiteraard hanteren we hierbij als uitgangspunt de recent geïntroduceerde AVG (Algemene Verordering Gegevensbescherming) en de WPG (Wet Politie Gegevens).

Het convenant past binnen de gezamenlijke doelstelling van de overheid om elkaar te vinden en samen ongewenste situaties te voorkomen. Politie Teamchef Rens van den Oever en Harry van Eekelen, sectormanager bij SDW, zetten dan ook met trots hun handtekening onder het officiële document. Het convenant is in ieder geval de komende twee jaar van kracht.

Liever iemand persoonlijk spreken? Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.