Saskia eerste afgestudeerde bij traject Praktijkgestuurd leren

Saskia Peiman is de eerste leerling die is afgestudeerd binnen het traject Praktijkgestuurd leren (PGL). Zij heeft de opleiding niet alleen versneld doorlopen, maar studeert ook cum laude af. Op donderdag 22 juli ontving Saskia haar diploma tijdens een unieke diploma-uitreiking bij SDW dagcentrum ’t Palet in Roosendaal.

In september 2019 startte het traject Praktijkgestuurd leren. Dit was toen een nieuw leer-werktraject in de zorg en werd ontwikkeld door gehandicaptenorganisaties SDW en S&L Zorg in het samenwerkingsverband Samen Onbeperkt en beroepsopleider Curio.

Talent in de zorg

Een PGL-opleiding duurt drie jaar en is er op MBO niveau 3 en 4. Saskia heeft zich echter in tweeëneenhalf jaar tijd de lesstof eigen weten te maken en is cum laude geslaagd. Daarmee is zij de eerste leerling die het PGL-traject afrondt. Op donderdag 22 juli organiseerden Samen Onbeperkt en Curio een diploma-uitreiking speciaal voor haar bij dagcentrum ’t Palet, waar zij het leertraject volgde. SDW en Curio hebben haar ook voorgedragen voor de Borgprijs, een prijs voor talent in de zorg.

 “Ik was jarenlang assistent-bedrijfsleider bij Esso, maar wilde altijd al in de zorg werken”, vertelt Saskia. “Via het PGL-traject heb ik mijn droom waar kunnen maken. En nu heb ik ook nog een werkcontract bij ’t Palet op zak. Ik wil hier nooit meer weg!”

Specifiek voor verstandelijk gehandicaptenzorg

PGL is een variant op de algemenere Beroepsbegeleidende leerweg (BBL). De ervaring op de werkvloer is bij het PGL-traject een belangrijk uitgangspunt voor de lesstof. Dit betekent dat de studenten leren wat op dat moment relevant is binnen de zorg en op de werkvloer. Daarnaast biedt PGL een op maat gemaakt traject, aangezien de lesinhoud specifiek is gericht op de verstandelijk gehandicaptenzorg.

Over Samen Onbeperkt

Samenwerken betekent nieuwe kansen en mogelijkheden, voor cliënten en medewerkers. Vanuit die gedachte is Samen Onbeperkt opgericht, een unieke samenwerking tussen SDW en S&L Zorg. In 2020 sloot ook SOVAK zich aan bij Samen Onbeperkt. Deze drie organisaties ondersteunen mensen met een verstandelijke beperking in West-Brabant. Meer informatie over Samen Onbeperkt, de drie organisaties en de leer-werktrajecten die binnen dit samenwerkingsverband worden aangeboden vind je op https://www.samenzijnweonbeperkt.nl 

Liever iemand persoonlijk spreken?
Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.