SDW gaat verder met Gericht geluid

In april dit jaar heeft SDW mee gedaan met de VG Hackathon. In deze week gingen we aan de slag met een innovatieve technologische oplossing. Het probleem waar we als SDW aan gewerkt hebben is ‘auditieve prikkelverwerkingsproblemen’. De oplossing hebben we gevonden in gericht geluid. De resultaten die we in de Hackathon-week gezien hebben, zijn zó positief dat we nu verder gaan testen voor de langere termijn. 

Testen op diverse locaties

We gaan drie maanden lang op drie dagactiviteitenlocaties testen; namelijk op de Pompon, de Colweghe en het Palet. 
In de voorbereiding hebben we besproken welke cliënten gaan testen, wat we precies gaan testen en hoe we de resultaten gaan bijhouden. Het gericht geluid wordt aan de cliënt aangeboden zodra hij of zij onrustig wordt. Het gericht geluid zou er voor moeten zorgen dat de onrust bij de cliënt afneemt. 

Het uiteindelijke doel is dat cliënten niet overprikkeld raken, of van de groep afgehaald moeten worden om ze weer rustig te krijgen zodat ook alle begeleiders op de groep kunnen blijven! Zowel fijn voor het welzijn van de cliënt (de G van Goed Leven) als voor de begeleiders (de G van Goed werken)! Na drie maanden testen evalueren we de uitkomsten.

Liever iemand persoonlijk spreken? Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.