SDW Mediateam genomineerd voor CZ Zorgprijs 2022

Wij zijn met het nieuwe SDW ‘mediateam’ genomineerd voor de CZ Zorgprijs 2022. Het mediateam is onderdeel van het in oprichting zijnde cliëntservicecentrum, een dagbestedingsvorm waarbij persoonlijke groei en het realiseren van zelfvertrouwen bij cliënten centraal staat. 

Het mediateam bestaat uit cliënten en medewerkers van SDW en voert binnen én buiten SDW opdrachten uit in de mediabranche. Dit geeft cliënten energie en zorgt voor persoonlijke groei. Zo ook voor Marissa, client/ervaringsdeskundige binnen SDW; ‘Ik vind het leuk om te presenteren en mensen te interviewen. Dit doe ik al in het SDW journaal en dit zou ik meer willen doen, want hier krijg ik energie van en wil hier nog meer in leren. Met trots ben ik lid van het SDW mediateam. Zij geven mij de kans om mijzelf te ontwikkelen’. Daarnaast nemen cliënten op deze manier deel aan de maatschappij. ‘Het is leerzaam voor cliënten om mee te denken met de opzet van een opdracht, te presenteren en te filmen’, aldus Ramon van Amerongen, Adviseur Cliëntparticipatie binnen SDW en aanjager en bedenker van deze nieuwe vorm van daginvulling binnen de organisatie. 

Zinvolle daginvulling en participatie
Met het thema ’#iedereenkanmeedoen’ wil het CZ Fonds aandacht geven aan een vernieuwende, zinvolle daginvulling en participatie voor mensen met een (langdurige) psychische zorgvraag. Het CZ Fonds zoekt via de CZ Zorgprijsvraag 2022 creatieve ideeën en oplossingen die bijdragen aan kwaliteit van leven van deze mensen. Hoe zorg je voor zinvolle dagbesteding als maatschappelijke betrokkenheid lastig te realiseren is? Aan het winnende idee is een geldbedrag gekoppeld. De winnaar wordt gekozen door een vakjury. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op 1 december bij Kasteel Maurick in Vught. 
 

Liever iemand persoonlijk spreken?
Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.