SDW onderdeel van nieuwe jeugdzorgaanbieder in Zeeland

In de Zeeuwse Oosterschelderegio kunnen kinderen en jongeren tot 18 jaar met een (hoog) specialistische hulpvraag sinds 1 mei terecht bij een nieuwe jeugdzorgcombinatie: JOOST (Jeugdzorg Oosterschelderegio). JOOST is een samenwerkingsverband van vier specialisten in de jeugdzorg: Praktijk Memo (penvoerder), SDW, GGZ WNB en de GezinsManager. 

Iedere organisatie binnen JOOST heeft zijn eigen expertise. De organisaties kunnen op die manier een goede, aansluitende behandeling inzetten met gedeelde deskundigheid. De samenwerking tussen de vier partners biedt een sterke inhoudelijke en organisatorische basis. 

Iedere organisatie zijn eigen expertise

“De vier organisaties zijn vertrouwde gezichten binnen de jeugdhulp. Alle partners zijn al jaren actief in de regio West-Brabant West en de Oosterschelderegio. Samen gaan we onder de gezamenlijke naam - JOOST - de doorstroming verder verbeteren” aldus Peter Steenkist, bestuurder bij Praktijk Memo. Praktijk Memo onderscheidt zich als specialist in zorgarrangementen binnen de ambulante geestelijke gezondheidszorg. SDW is specialist in de begeleiding en behandeling van kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. GGZ WNB heeft jarenlange expertise opgebouwd in de psychiatrische hulpverlening waarbij zij naar de cliënt kijken in de context van zijn relaties. En de GezinsManager is specialist in de aanpak van complexe gezinsproblematiek.

JOOST biedt naast diagnostisch onderzoek, ook behandeling en intensieve begeleiding aan kinderen, jongeren en gezinnen. De ontwikkeling van het kind staat hierbij centraal. 

Aanmelden

Aanmelden bij JOOST kan via een verwijzing van de huisarts, GGD-arts, kinderarts, psychiater, GZ-psycholoog of gemeente. Meer informatie over JOOST vind je op www.joost.care. Samenwerken voor elkaar en met elkaar in de jeugdzorg in Zeeland.

Liever iemand persoonlijk spreken? Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.