SDW organiseert Veiligheidsconferentie voor derde keer

Op donderdag 11 oktober organiseerde SDW voor de derde keer een veiligheidsconferentie voor cliënten en hun familie, medewerkers, vrijwilligers en ketenpartners in het Innovitapark in Roosendaal. In workshops en op de veiligheidsmarkt wisselden deelnemers ervaringen en ideeën uit over hoe je ervoor kunt zorgen dat je je veilig voelt bij SDW. 

Workshops en Veiligheidsmarkt

Dit jaar konden deelnemers kiezen uit twee sessies, 's middags en 's avonds, zodat meer mensen konden komen. Na een verrassende, gezamenlijke opening kon je deelnemen aan enkele workshops en de veiligheidsmarkt bezoeken. De workshops rondom 'veilig spelen', 'opkomen voor jezelf' en 'fysieke veiligheid' zijn goed en enthousiast bezocht.

Op de Veiligheidsmarkt gaven diverse afdelingen van SDW en andere organisaties uitleg en informatie. Denk hierbij aan partijen als brandweer, een diëtiste, privacy (SDW), expertgroep middelengebruik SDW, politie, etc.

Het mooie van de conferentie is de samenkomst van cliënt en medewerker. Samen in de workshop en in gesprek om van elkaar te leren. 

    

Veiligheid in gehandicaptenzorg

Bij veiligheid in de gehandicaptenzorg kun je denken aan medicatieveiligheid, seksualiteit, vrijheidsbeperking, agressie en geweld, fysieke belasting, brandveiligheid, buurtpreventie en meer. Vanuit de gedachte dat het goed is om zo nu en dan eens extra stil te staan bij het thema veiligheid, organiseert ieder jaar SDW de conferentie

Liever iemand persoonlijk spreken? Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.