SDW partner van stichting Prokkel

SDW heeft zich als partner verbonden aan stichting Prokkel. Stichting Prokkel is een landelijke stichting die ontmoetingen stimuleert tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Zo vergroot zij de zichtbaarheid van mensen met een verstandelijke beperking en draagt zij bij aan een meer inclusieve samenleving. 

Meedoen 
De ambitie van stichting Prokkel sluit aan bij de visie van SDW om mensen met een verstandelijke beperking binnen hun mogelijkheden zoveel mogelijk mee te laten doen in de maatschappij. Om de mogelijkheden en talenten van mensen met een verstandelijke beperking meer zichtbaar te maken. 

Inclusieve stembureaus 
SDW en stichting Prokkel werkten al samen in het opzetten van inclusieve stembureaus tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. “Stichting Prokkel gaf ons daarbij informatie en advies en bemiddelde met de gemeentes. We konden vijf inclusieve stembureaus realiseren in ons werkgebied; stembureaus waar een cliënt van ons meehielp samen met iemand zonder beperking. Vanuit deze samenwerking was het een kleine stap naar partnerschap,” aldus Ramon van Amerongen, adviseur cliëntenparticipatie bij SDW. 

Prokkelactiviteiten 
Ramon: “Daarnaast verzorgt stichting Prokkel activiteiten met onze ervaringsdeskundigen of kan SDW met ondersteuning van stichting Prokkel activiteiten organiseren. Deze Prokkelactiviteiten dragen bij aan een meer inclusieve samenleving. De activiteiten zorgen voor meer zichtbaarheid van en begrip voor mensen met een verstandelijke beperking en zorgen ervoor dat onze cliënten mee kunnen doen in de samenleving.” 

Over SDW 
SDW ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand bij leven, leren, werken en wonen. In West-Brabant en Zeeland. We kijken naar wat zij kunnen en willen, naar talenten en mogelijkheden. Zodat zij zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. 

 

Liever iemand persoonlijk spreken?
Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.