SDW start serviceteam in bibliotheek Bergen op Zoom

Sinds kort kan de bibliotheek in het centrum van Bergen op Zoom iedere donderdag rekenen op de inzet van het nieuwe serviceteam van SDW. Medewerkers van dit serviceteam helpen onder andere bij de ontvangst van bezoekers, het inleveren van boeken en het netjes houden van de ruimtes. 

Voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt heeft SDW verschillende mogelijkheden samengebracht in het werkbedrijf SDWerkt. Hieronder vallen diverse serviceteams, zoals de serviceteams Groen, kantoor Bovendonk, Parrotia en de Kringloper. En nu dus ook de bibliotheek in Bergen op Zoom.
 
Werken met een beetje begeleiding
“SDWerkt betekent werken en meedoen in de maatschappij op een serieuze werkplek met begeleiding”, licht unitmanager Diana Bouman toe. “We hebben hiervoor verschillende serviceteams: met meerdere collega-cliënten werk je dan bij een bedrijf of organisatie onder begeleiding van een SDW-professional. We kijken naar de talenten en mogelijkheden van een cliënt. Zodat die nieuwe dingen kan leren en steeds zelfstandiger wordt in het werk. En meedoet in de maatschappij.”

Bekijk ook de video die ZuidWest TV maakte van het nieuwe serviceteam.
 
Diversiteit aan serviceteams
Diana Bouman is blij met dit nieuwe serviceteam bij de bibliotheek in Bergen op Zoom. “Met de Roosendaalse vestiging van de bibliotheek West-Brabant werken we al fijn samen in het serviceteam Parrotia. Het is fijn dat we daar Bergen op Zoom nu ook aan kunnen toevoegen. Door de diversiteit aan serviceteams die we hebben, kunnen cliënten werk doen dat ook echt bij hen past.”
 
Wil je meer weten over SDWerkt en de serviceteams? Kijk dan op www.sdw.nl/werkgebied/sdwerkt Om te kunnen werken in een serviceteam heb je een indicatie nodig. SDW Startpunt kan je daar meer over vertellen. Neem tijdens kantooruren contact met hen op via 088- 259 3010 of stuur een e-mail naar startpunt@sdwzorg.nl
 

Liever iemand persoonlijk spreken?
Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.