SDW tekent overeenkomst 'Huis van de Wijk'

Gageldonk in Bergen op Zoom krijgt een Huis van de Wijk, gevestigd aan het Piusplein op de begane grond en eerste verdieping van de Piushof. Een plek centraal gelegen; van, voor en door de wijk. Waar je buurtgenoten kunt ontmoeten. Waar je terecht kunt met een vraag. Waar je een helpende hand vindt. En waar je zelf aan de slag kunt met jouw ideeën. SDW is één van de partners die al jaren nauw betrokken is bij de wijk. Daarom zette Ingrid van Huijkelom namens SDW op 30 maart haar handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. 

Ontmoeting, ontwikkeling en ontspanning
In het Huis van de Wijk draait het om drie speerpunten namelijk: ontmoeting, ontwikkeling en ontspanning. Maar het Huis van de Wijk doet meer: het wordt straks dé centrale plek voor alle initiatieven uit de wijk. Een belangrijke eerste stap is gezet: naast SDW bouwen de gemeente Bergen op Zoom, Stadlander, WijZijn Traversegroep, TWB, Amarant, GGZ WNB en Bibliotheek West-Brabant samen mee aan het Huis van de Wijk. Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst verbinden zij zich voor een periode van 10 jaar aan het Huis van de Wijk.

Voor de samenwerkingspartners is het Huis van de Wijk straks een vertrekpunt en landingsplaats voor het werk in de wijk. Tegelijkertijd biedt het Huis van de Wijk een thuis aan initiatieven en sociaal-ondernemerschap uit de wijk. Zo ontstaan er mooie verbindingen, die de wijk versterken.

Bewoners bouwen mee
Een plek van, voor en door de wijk kan niet zonder de wijkbewoners. Zij bouwen de komende periode mee aan het Huis van de Wijk. Dinsdag 8 februari vond een eerste aftrap plaats, waarbij meer dan 40 wijkbewoners hun ideeën deelden voor het Huis van de Wijk. Samenkomen en elkaar ontmoeten is daarin de sleutel: van samen koken tot samen leren. Bijvoorbeeld in een taalklas of een leesgroep. De één zag kansen voor een reparatiecafé en de ander zou graag hulp willen bij het invullen van een digitaal formulier. Maar ook gewoon gezellig een bakje koffie doen of een spelletje spelen met de kinderen, is iets wat bewoners graag zouden willen. De komende maanden gaan de partners verder aan de slag met bewoners om te kijken welke ideeën verder uitgewerkt kunnen worden.

Maatschappelijk resultaat
Met hun deelname aan het Huis van de Wijk staan de deelnemende partners midden in de maatschappij. Zij kunnen eerder inspelen op de behoeften van bewoners uit de wijk. Voor bewoners betekent dit dat zij minder drempels ervaren bij het vinden van de juiste hulp. Het Huis van de Wijk is dé plek waar zij terecht kunnen met een vraag en een helpende hand vinden.

 

Liever iemand persoonlijk spreken?
Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.