Simpel & Puur opent zaterdag 29 mei ijscaravan

Met het goede weer in het vooruitzicht opent Simpel & Puur zaterdag 29 mei om 13.00 uur de ijscaravan. De ijscaravan is het nieuwste creatieve project van Simpel & Puur in de Wouwse Plantage. Cliënten van SDW die in het werkatelier bij Simpel & Puur werken, hebben samen met begeleider en eigenaar Kristel Bastiaanse en vrijwilliger Karin de oude caravan opgeknapt en verbouwd. 

“Door corona kunnen we geen creatieve workshops geven, maar we zoeken wel steeds naar zinvolle, creatieve projecten. Zo ontstond het idee van de ijscaravan: het opknappen en verbouwen van een oude caravan om van daaruit ijs te gaan verkopen”, vertelt Kristel. “Medewerkers van het werkatelier (dagbesteding) hebben van begin tot eind meegewerkt. En zij gaan straks op zaterdagen ook zelf ijs scheppen in de ijscaravan. Het heerlijke ijs dat we gaan verkopen komt van de Gerdahoeve in Schijf. Een mooie samenwerking dus!” 

Overal aan meegeholpen

Ilse is één van de medewerkers van het werkatelier die de ijscaravan heeft verbouwd. “We hebben overal aan meegeholpen: we hebben de kleuren mogen bepalen, zelf mogen verven, zelf de vloer mogen leggen, alles zelf mogen uitzoeken. Het is echt ons project en eigenlijk ook een stukje mijn eigen caravan geworden. Zo tof!”

Eerste ijsje

“De oude caravan is geschonken door eigenaar Christ van Meer van camping ’t Schouwke in de Wouwse Plantage”, vult Kristel aan. “Hij vond het zo’n leuk project voor de dagbesteding bij Simpel & Puur dat hij de caravan gratis heeft gegeven. Hij komt zaterdag bij de opening dan ook het eerste ijsje in ontvangst nemen.”

De ijscaravan is na 29 mei maandag tot en met zaterdag geopend van 12.00 uur tot 17.30 uur en te vinden op het terreing van Simpel & Puur aan de Plantagebaan 101 in de Wouwse Plantage. Medewerkers van het werkatelier bemannen de ijscaravan en ondersteunen bij de workshops die sinds kort weer gegeven mogen worden. 

Liever iemand persoonlijk spreken?
Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.