Uitbreidingsset voor toolkit ‘Ideale begeleider’ beschikbaar

Voor de toolkit ‘Op zoek naar de ideale begeleider’ hebben cliënten en medewerkers cliëntparticipatie van SDW een uitbreidingsset gemaakt. Alle teams van SDW hebben zo’n uitbreidingsset inmiddels ontvangen. Op de webshop www.copycopyboz.nl kunnen andere geïnteresseerden een set bestellen.

De toolkit ‘Op zoek naar de ideale begeleider’ werd vorig jaar ontwikkeld om cliënten meer te kunnen betrekken bij het wervingsproces van een nieuwe begeleider of andere medewerker. Aan de hand van een ‘tijdlijn’ met stappen in dit proces zijn tips, activiteiten en materialen toegevoegd. Met de toolkit won SDW vorig jaar de derde prijs bij de CZ Zorgprijs.

In de uitbreidingsset zijn nieuwe tips toegevoegd. Daarnaast beseften we dat sommige stappen ontbraken in de tijdlijn, met name rondom het behouden en waarderen van een medewerker. Een werkgroep van cliënten en medewerkers cliëntenparticipatie heeft bij die stappen tips en activiteiten ontwikkeld voor in de uitbreidingsset. De geldprijs verbonden aan de CZ Zorgprijs maakte het mogelijk om de uitbreidingsset te produceren en al onze teams een exemplaar te geven.

Binnen SDW merken we dat steeds vaker cliënten betrokken worden bij een wervingsproces. Van begeleider tot bestuurder. In hoeverre staan andere organisaties daarvoor open? Om jouw organisatie op weg te helpen, kun je op de webshop www.copycopyboz.nl de uitbreidingsset bestellen voor € 50. Let op: de uitbreidingsset is alleen te gebruiken als aanvulling op de basistoolkit. Ook deze toolkit kun je via de webshop bestellen. 

uitbreiding toolkit ideale begeleider.jpg

Liever iemand persoonlijk spreken?
Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.