Geweldig debuut koor 'Southwall Singers'

Op vrijdag 18 september vond bij de woonlocatie Aan de Zuidwal in Steenbergen een bijzondere première plaats van het nieuwe koor ‘de Southwall Singers’. Het werd een geweldig debuut. Het publiek bestond vanwege de coronamaatregelen uit een beperkt aantal toeschouwers, maar dat maakte de staande ovatie aan het eind van het concert er niet minder daverend om. 

Tijdens de marathon van muziekvereniging Volharding in juni 2019 bezochten bewoners van Aan de Zuidwal een optreden en dat smaakte naar meer. Orkestdirigent Claudia de Groen werd gestrikt als dirigent en eind 2019 was het koor een feit. Enkele repetities later gooide corona de boel helaas op slot.

Achtertuinconcert

Inmiddels was Omroep Brabant begonnen met de opnames voor een documentaire waarin Monique Martens, voorzitter van het koor, een hoofdrol speelt. De weg van het koor naar het eerste optreden tijdens het Vrijheidsconcert van Volharding in mei dit jaar zou daarbij in beeld komen. Dat ging natuurlijk niet door vanwege corona.

Cameraman en regisseur Tim van Gils van Omroep Brabant werkte in de tussentijd toch verder aan de opnames. Om daar een mooie afsluiting aan de te geven, werd eigenlijk speciaal voor hem besloten een achtertuinconcert te geven voor familie en medewerkers in plaats van een grote première.

Geen uitdaging uit de weg

Het concert was een groot succes, waarbij de vreugde van de koorleden er van alle kanten vanaf spatte. Monique keek na afloop als een trotste voorzitter terug op het concert. “Ik ben tevreden en gelukkig. Ik vind dat ik het zelf ook heel goed gedaan heb.” 

Omroep Brabant

Aan het einde van het concert was het voor Monique ook tijd om afscheid te nemen van cameraman Tim, die zij inmiddels als een goede vriend is gaan beschouwen. In de documentaire volgt hij zeven cliënten van SDW, waarbij niet de beperkingen van onze cliënten centraal staan, maar juist op wat ze wél kunnen. De documentaire wordt in december uitgezonden door Omroep Brabant. Hou onze social media in de gaten voor de exacte uitzenddatum!

Liever iemand persoonlijk spreken?
Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.