Wethouders en raadsleden op speeddate bij SDW

Woensdagavond 21 november gingen acht gemeenteraadsleden en een wethouder van de gemeenten Roosendaal en Halderberge in gesprek met cliënten, (pleegzorg)ouders en medewerkers van SDW. Ieder kwartier werd in en de speeddates van tafel gewisseld, zodat de aanwezigen over diverse onderwerpen hun vragen konden stellen.

Diverse thema’s

De speeddates hadden uiteenlopende thema’s, zoals het opvoeden van kinderen, gebruiken maken van (openbaar) vervoer, meedoen in de samenleving en samenwerking met het onderwijs. Cliënten van SDW hielpen mee om de avond in goede banen te leiden. 

Onder de indruk

Wethouder Thomas Melisse van de gemeente Halderberge was enthousiast over de speeddates: “We hebben een brede kijk gekregen in het leven van mensen met een beperking. Ik denk dat er duurzame oplossingen moeten zijn voor de dingen waar zij tegen aan lopen. Daarmee bedoel ik oplossingen voor de lange termijn. En soms heeft dat op de korte termijn tijd, geduld en vertrouwen nodig. De cliënten zijn er vanavond goed in geslaagd om hier aandacht voor te vragen. Ik ben onder de indruk van de verhalen.”

Nu goed regelen

De raadsleden vulden aan: “Het gaat vaak om maatwerk. De verhalen die we vanavond gehoord hebben, zijn heel complex. En dan moet je soms dingen regelen voor vijf jaar in plaats van ieder jaar opnieuw." 

Liever iemand persoonlijk spreken? Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.