Charlotte werkt op een woonlocatie

Charlotte Koster werkt op woonlocatie de Korenmarkt. Deze locatie bestaat uit drie gebouwen en is gelegen in hartje Bergen op Zoom. “Ik werk daar als persoonlijk begeleider. Dat betekent dat ik naast mijn gewone diensten taken heb voor de cliënten van wie ik de persoonlijk begeleider ben. Ook heb ik gekozen om taken op te pakken rondom het thema veiligheid en ben ik coach van de cliëntenraad. Ik heb dus heel afwisselend werk!”

“Die afwisseling is ook nog eens terug te vinden bij de cliënten. Zij hebben uiteenlopende ontwikkelingsniveaus, leeftijden en ondersteuningsvragen, waardoor geen dag hetzelfde is. Iedere dag dat ik werk, valt er wel iets te leren. Zowel van de cliënten als van mijn collega’s. Het is een locatie met uitdagingen waar je je kwaliteiten volop kunt benutten en ontwikkelen.”

Zoveel mogelijk zelf doen

“Wij laten de cliënten zoveel mogelijk zelf doen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. Hierdoor doen zij succeservaringen op en dat is goed voor het zelfvertrouwen. Zo heeft een aantal cliënten bijvoorbeeld samen een feest georganiseerd voor het 5-jarig bestaan van de Houthandel en de Ster, twee onderdelen van de Korenmarkt waar cliënten in een appartement wonen. Ik hoefde alleen nog maar voor de taart te zorgen! Dat maakt dat je trots bent op de cliënten.” 

Voor elkaar klaar staan

“Niet alleen de cliënten zorgen ervoor dat ik graag naar mijn werk ga. Als team staan we voor elkaar klaar. We hebben goede overleggen en we spreken zaken ook door als dat nodig is. Alles bij elkaar is de Korenmarkt een locatie waar ik graag werk!”