Marco en Petra zijn pleegouders in het weekend

Marco en Petra Matthijssen bieden in de weekenden pleegzorg. Op deze manier worden de biologische ouders, vaak met een (verstandelijke) beperking, even ontlast. En het kind krijgt aandacht en rust bij de pleegouders.

Ruimte in huis en hart

“Wij hebben zelf geen kinderen”, vertellen Marco en Petra. “We zijn pleegouders geworden, omdat we het goed hebben en dit graag willen delen. We hebben er letterlijk en figuurlijk de ruimte voor in ons huis en in onze harten.”

“We kwamen bij SDW uit, omdat een vriendin van ons daar werkte. Wij vinden pleegzorg bij SDW kleinschalig en fijn. We krijgen begeleiding van een pleegzorgwerker van SDW en over die begeleiding zijn we zeer tevreden.”

Respect

“We hebben niet alleen te maken met de pleegkinderen die bij ons komen, maar ook met hun biologische ouders. Dat contact verloopt zeer goed. Dat kan natuurlijk wel eens anders uitpakken. Wij hebben altijd veel respect voor de biologische ouders van onze pleegkinderen. Ook al staan we niet altijd achter hun ideeën of zienswijzen.”

Allergisch

“We krijgen vaak te horen te horen dat mensen het zo goed en knap van ons vinden wat we doen. Wij zijn daar echter nogal allergisch voor. Wat je ervoor terugkrijgt, is zo enorm veel. Dat maakt alles dubbel en dwars goed. Natuurlijk is het niet altijd alleen maar leuk, maar dat is niets toch in het leven?!”