Mark maakte carrièreswitch binnen SDW

“In het meerjarenbeleid van SDW staat de ambitie Ik leer en ontwikkel. Voor mij persoonlijk heeft dit de afgelopen maanden centraal gestaan: regie pakken op mijn loopbaan waardoor mijn werkplezier weer is vergroot.”

Mark Moezelaar heeft zijn strepen als begeleider bij SDW verdiend op de woonlocaties Sprundel en Rovohof in Oud Gastel. Mark: “Rovohof bleek een prachtige nieuwe woonlocatie te zijn, voorzien van de laatste technische snufjes om het woon- en werkcomfort te vergroten, vrijwel allemaal nieuwe cliënten die vanuit huis voor het eerst op zichzelf gingen wonen en een ontzettend leuk en gedreven team. Maar toch was ik er niet gelukkig. Ik heb hier lang mee gestoeid, want hoe kon dit nu?”
 

Ontdekken

Mark trok de stoute schoenen aan en maakte zijn worsteling kenbaar aan zijn unitmanager. “Van hem kreeg ik alle ruimte om te ontdekken waar het hem nu in zat. Al snel kwamen we erachter dat ik voornamelijk de uitdaging miste. Op woonlocatie Sprundel had ik te maken met een zwaardere cliëntproblematiek dan op woonlocatie Rovohof.”

“Zowel mijn unitmanager als HR hebben mij geholpen in mijn zoektocht naar wat mijn wensen en mogelijkheden waren. Ik heb hier uiteraard wel zelf de regie gepakt. Ik ontdekte dat ik graag korter durende, complexe casussen wilde gaan doen, bij multi-problem gezinnen, meer overstijgend en een voor mij nieuwe manier van hulpverlenen.” 
 

Diezelfde middag

“Ik zocht uit welke opleiding ik daarvoor het beste kon volgen en ik schreef op advies van HR een soort van open sollicitatiebrief naar de ambulante takken binnen SDW. Nog diezelfde middag kwam een van de unitmanagers die de brief had ontvangen naar mij toe en zij wilde graag eens om de tafel gaan voor een oriënterend gesprek.”

Vanaf dat moment ging het snel voor Mark. Hij mocht starten met de opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG) en samen met beide betrokken unitmanagers maakte hij een plan van aanpak met afspraken over urenverdeling en andere praktische zaken. “Ik heb altijd het gevoel gehad hierin zelf verantwoordelijk te zijn geweest. Ik ben dankbaar voor de fijne samenwerking met beide unitmanagers en de mogelijkheden die ik heb gekregen.”
 

Overuren van enthousiasme

Mark sluit af: “Niet veel later zat ik op een koude maandagavond aan een keukentafel met een gezin waarin veel was gebeurd in een korte periode en waarbij de hulpvraag was van het gezin om beide broertjes te begeleiden met hun problematiek van dat moment. Ik had nog geen idee hoe ambulant werken in gezinnen nu precies werkte. Maar wat ik al wel meteen merkte, was dat ik mijn werkplezier weer helemaal terug had toen ik na een eerste kennismaking terug liep naar mijn auto! Die nacht kon ik niet slapen, de radars in mijn hoofd draaiden overuren van enthousiasme.”