Patricia leert als begeleider bij SDW

Patricia (51) volgt de 3-jarige BBL-opleiding tot persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg. Ze doet 3 dagen per week werkervaring op bij een woonlocatie van SDW in Wouw.

“Het grootste deel van de bewoners woont in kleine groepswoningen van drie tot vier personen. Ze hebben allemaal een eigen slaap- en badkamer en een gezamenlijke huiskamer. Ze koken onder begeleiding in de gedeelde keuken. Bewoners kunnen onder begeleiding zo ver doorgroeien dat een volgende stap mogelijk is. Bijvoorbeeld zelfstandig wonen in een appartement aan de overkant van de straat. De dagelijkse begeleiding loopt dan door, maar op een lagere frequentie. We blijven altijd in de buurt.”

“We blijven altijd in de buurt”


Betrokken

“Ik heb geen moment spijt van mijn overstap naar de zorg. Wie krijgt er nou een knuffel bij binnenkomst op het werk? Ik zie mijn leeftijd als een groot voordeel. De bewoners vinden mij lief, want ik blijf altijd rustig. Het contact met collega’s is veel hechter dan bij mijn vorige werkgever. We hebben dagelijks werkoverleg, en daardoor voel ik me veel meer betrokken.”

“De bewoners vinden mij lief, want ik blijf altijd rustig”