Simpel & Puur: creatieve broedplaats voor mensen van SDW

Creatieve workshops voorbereiden, tweedehands kleding verkopen, een ijskar pimpen… Aan leuke activiteiten komt Kim (links op de foto) bij het werkatelier Simpel & Puur niets tekort. Onder begeleiding van eigenaresse Kristel (rechts op de foto) krijgt Kim de ruimte om zichzelf hier te ontwikkelen. Ze vertelt er graag over.

De oude houten balken die hoog boven Kim en Kristel uittorenen, schetsen het beeld van Simpel & Puur: een industrieel pand dat zich prima laat omschrijven als creatieve broedplaats. Voor Kim is dit een plek waar ze haar ei kwijt kan, maar ook waar ze zich als mens ontwikkelt. En dat alles in het bijzijn van nog enkele andere medewerkers en eigenaresse Kristel, waarmee ze soms de grootste lol beleeft. Bijvoorbeeld als ze hun net gekochte caravan gaan pimpen, die deze zomer als ijskar gaat dienen. Er wordt gelachen en ondertussen hard gewerkt; de caravan moet namelijk nog een complete transformatie ondergaan.   

Creatieve workshops 

Kim voelt zich inmiddels al anderhalf jaar als een vis in het water bij Simpel & Puur. Dat is mede dankzij de goede hulp van Kristel. Kim: “Ik ben van mezelf altijd al heel creatief geweest. In mijn vrije tijd maak ik graag kaarten, en dan geen simpele kaarten, maar écht mooie kaarten. En ik ben dol op bakken en koken. Daarom is Simpel & Puur een fijne plek voor mij.”

Kristel geeft Kim -en ook haar andere medewerkers- de kans om te groeien als persoon. Kim: “In mijn communicatie heb ik al veel stappen gezet bij Simpel & Puur. Zo ben ik het aanspreekpunt voor de DHL-medewerkers die hier elke dag pakketten komen ophalen. En ik neem sinds kort ook de telefoon op voor Simpel & Puur. Kristel laat me vervolgens zien hoe ik daarin beter kan worden. In het begin klonk ik heel chagrijnig en ongeïnteresseerd aan de telefoon, terwijl ik dat helemaal niet zo bedoel. Nu gaat dat al stukken beter.”

Persoonlijke groei op een leuke plek

Dat er voor Kristel maar weinig grenzen bestaan wat betreft creativiteit, laat bijvoorbeeld het tweedehands kledingproject zien. Ze bedacht dat het misschien wel leuk kon zijn om een tweedehands kledingavond te organiseren in het atelier, samen met haar medewerkers. Kim: “In korte tijd haalden we tal van kleding op. Maar toen kwam corona. Vliegensvlug bedachten we dat we de verkoop via Instagram konden organiseren. Dat is nu ook een van mijn taken: ik maak de foto’s van de kleding en post dit op Instagram. Daarna maak ik de afspraken met de kopers, zij komen het dan hier ophalen. De opbrengst gaat voor 40 procent naar de verkoper en voor 60 procent naar het werkatelier. Wij zorgen dat we er weer iets nuttigs van kopen. Zo kopen we binnenkort van de opbrengst een keukenmachine. Daar maak je mij als bakliefhebber heel blij mee!”

Kijk voor meer informatie over Simpel & Puur op www.simpelenpuur.nl

Wil jij ook bij Simpel & Puur gaan werken? Neem dan contact op met SDW Startpunt.