Pleegouders bij SDW

Soms kunnen kinderen of ouders een ‘adempauze’ gebruiken. Dan logeert het kind tijdelijk bij een pleeggezin. Dat is meestal voor een paar nachtjes. Soms is het nodig dat het kind langer bij een pleeggezin woont. Dat brengt rust. Voor het kind en de biologische ouders.

Soorten pleegzorg

Als pleegouder neem je een kind tijdelijk in huis. Bijvoorbeeld een weekend per maand of in de vakanties. De meeste pleeggezinnen bij SDW bieden deze deeltijdpleegzorg. Ook biedt SDW langdurige pleegzorg. Dan woont het kind voor een langere tijd in een pleeggezin. De pleegouders helpen dan ook bij de opvoeding. Dat geeft een kind rust en structuur. En ondersteunt de biologische ouders door de zorg even van ze over te nemen. Het doel van de pleegzorg is dat de biologische ouders de opvoeding uiteindelijk zelf weer overnemen.

Pleegouders bij SDW

Voor SDW is het kind het belangrijkst. Daarom kijken we samen wat voor pleegzorg hij of zij nodig heeft. Wij bereiden pleegouders voor en ondersteunen ze. Bijvoorbeeld met een voorbereidingsprogramma. En je krijgt een vast aanspreekpunt voor vragen over de opvoeding en praktische dingen. Dit aanspreekpunt heeft contact met de pleegouders, biologische ouders en eventueel andere betrokken organisaties.

Schuilt er een pleegouder in jou?

Er is steeds meer vraag naar pleeggezinnen. Wij zoeken daarom nieuwe pleeggezinnen voor verschillende kinderen. Zodat er voor ieder kind een pleegezin is waar hij of zij zichzelf kan zijn. 

Je kunt pleegouder worden als je 21 jaar of ouder bent. Wil jij een kind structuur, warmte en veiligheid bieden? Dan ondersteunen wij jou in het pleegouderschap. Kom naar een van de informatiebijeenkomsten, neem contact op of vraag een informatiepakket aan.