Vrijwilligers bij SDW

De professionals van SDW kunnen het niet alleen. We werken graag samen met vrijwilligers en mantelzorgers. Als gelijkwaardig team helpen we de cliënt te leven zoals hij of zij dat wil.

Vrijwilligerswerk

Mensen helpen als vrijwilliger: dat is een keuze. Met jouw enthousiasme en tijd maak je het verschil voor mensen met een verstandelijke beperking. Je biedt ze een extraatje.  Vrijwilligerswerk is onbetaald, maar verrijkt je leven. Een blij gezicht en een lieve lach geeft je een goed gevoel. SDW vergoedt wel eventuele onkosten. Samen maken we afspraken: wat ga je doen, op welke tijden en hoe lang?
 

Wil jij je inzetten voor de samenleving?

Dat kan bij SDW op verschillende manieren

  • Groepsactiviteiten op dagbestedings- en woonlocaties
  • Maatje  (1-op-1-begeleiding)
  • Vrijetijdsactiviteiten
  • Niet-cliëntgebonden activiteiten, bijvoorbeeld onderhoudsklussen.

Ondersteuning voor mantelzorgers

Soms heeft iemand om wie je geeft (onverwacht) zorg en ondersteuning nodig. Denk aan een partner, kind, broer of zus. Mantelzorg is geen keuze, het overkomt je. Je kunt niet zomaar stoppen en soms vraagt het 24 uur per dag je aandacht. Als mantelzorger ken je jouw naaste goed. Jij kunt begeleiders van SDW en vrijwilligers belangrijke informatie geven voor de gedeelde zorg.

SDW ziet dat de meeste familieleden graag iets doen voor hun broer, zus of kind met een beperking. Maar jouw behoeften als mantelzorger zijn ook belangrijk. SDW kan je daarbij ondersteunen. Voel je je overbelast? Misschien is het fijn om de zorg even over te dragen. Vraag dan een medewerker informele zorg van SDW eens om hulp of advies. 

Meer informatie over vrijwilligerswerk of mantelzorg?

Meer informatie over vrijwilligerswerk of mantelzorg?

Heb je nog vragen over vrijwilligerswerk of mantelzorg? Of wil je je opgeven als vrijwilliger bij SDW? 

Dan kun je ons een e-mail sturen of bellen naar onderstaand telefoonnummer.