Hulp en ondersteuning bij opvoeding

Zorgen voor een kind met een verstandelijke beperking is niet altijd makkelijk. Heb je vragen over de opvoeding van je kind? Of heb je hulp nodig? SDW zoekt samen met jou een oplossing voor wat je lastig vindt.

Heb je een vraag over de opvoeding van je kind? Dan kun je praten met een speciale begeleider. Die is expert in opvoeden en leert je omgaan met lastige situaties. Ook kijken jullie naar wat er al wel goed gaat. Zo werken jullie samen aan een sterk gezin en een fijne sfeer in huis. 

Ouders met een beperking

Ben jij een (aanstaande) ouder met een verstandelijke beperking? Dan heb je soms wat extra hulp nodig om alles rondom je gezin geregeld te krijgen. Loop je vast in de opvoeding van je kind(eren)? We kunnen je hierbij ondersteunen. Zo staan we voor je klaar met opvoedtips en met advies. We geven je praktische ondersteuning bij de dagelijkse zaken, zoals het huishouden of de invulling van een dag- en weekritme. Ook bieden we workshops en vakantie-activiteiten aan.

Om nog intensiever te werken aan jouw rol als ouder bieden we ook training met verblijf aan. Je komt dan met je gezin tijdelijk bij SDW wonen. Deze training duurt 12 weken tot 1 jaar.

Liever iemand persoonlijk spreken?
Kom in contact met één van onze medewerkers

Wij helpen jou graag verder. Neem vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers.