Gezondheid en veiligheid

Het is belangrijk dat jij gezond en veilig leeft. SDW kan jou leren te zorgen voor je eigen gezondheid en veiligheid. Maar bijvoorbeeld ook voor die van je kinderen.

Ondersteuning bij persoonlijke verzorging

Heb je hulp nodig bij het aankleden en uitkleden? Of bijvoorbeeld bij het wassen en douchen? Of wil je juist leren om goed voor jezelf te zorgen? SDW kan jou daarbij ondersteunen.

Lees meer over hulp bij persoonlijke verzorging

Stel je vragen aan een arts voor verstandelijk gehandicapten

Wil je weten of klachten in je gezondheid te maken hebben met je beperking? Dan kan ons medisch team jouw vragen beantwoorden. Het medisch team bestaat uit verpleegkundigen en artsen voor verstandelijk gehandicapten (AVG). Zij weten veel over gezondheidsklachten en gedragsproblemen bij mensen met een verstandelijke beperking.

De AVG is geen vervanging van je eigen huisarts. Bij je huisarts kun je nog gewoon terecht met klachten over je gezondheid. De AVG kan wel aanvullend advies geven. Of andere specialisten inschakelen. De AVG en jouw huisarts werken goed samen.

Via je begeleider van SDW kom je in contact met het medisch team.

Een veilig huis voor kinderen

Kinderen moeten veilig en gezond op kunnen groeien. Een gezonde levensstijl en veiligheid in en om het huis zijn erg belangrijk. Als opgroeien en opvoeden (even) niet goed gaat, kan SDW je helpen. Samen met jou als ouder(s), je kind(eren) en je netwerk werken we aan een betere thuissituatie.

Lees meer over hulp bij opvoeding

Liever iemand persoonlijk spreken?
Kom in contact met één van onze medewerkers

Wij helpen jou graag verder. Neem vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers.