Auto rijdt dagbestedingslocatie De Plataan binnen

Roosendaal – In de nacht van 4 april 2024 rond 02:00 uur heeft een incident plaatsgevonden op de Plataan, een dagbestedingslocatie van SDW in Roosendaal. Een automobilist is met grote snelheid de locatie binnen gereden.  

Ingrid van Huijkelom, bestuurder van SDW, vertelt: ‘Wij zijn ontzettend geschrokken en betreuren het voorval voor alle betrokkenen. Het voorval maakt veel indruk op cliënten, hun verwanten en medewerkers. Onze prioriteit ligt op dit moment dan ook bij het informeren van eenieder die hierbij betrokken is. We voelen ons erg gesteund door betrokkenen en collega zorgaanbieders die met ons meedenken. Ook is contact geweest met burgemeester Han van Midden. Het doet ons goed dat hij zo betrokken is en zijn hulp heeft aangeboden waar nodig.’  

Het pand van SDW de Plataan is in het bezit van Alwel. De materiële schade aan het pand is beperkt tot twee ruimten. De ruimte waar de auto naar binnen is gereden is gesloten, net zoals de aanliggende ruimte. Door dit ongeval zijn er twee groepen die geen dagbesteding kunnen volgen op de Plataan. Voor deze cliënten is noodopvang geregeld op een andere locatie van SDW. Het pand van de Plataan is veilig. De andere groepen zijn gewoon geopend voor cliënten. Voor hen is de kwaliteit en veiligheid van zorg geborgd.  

De situatie wordt door de politie onderzocht. Verdere informatie kunnen we niet geven. 

Vragen kunnen gemaild worden naar communicatie@sdwzorg.nl.

Liever iemand persoonlijk spreken?
Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.