Nieuw serviceteam Hoogerwaard start 3 mei

13 maart ondertekenden bestuurders Ingrid van Huijkelom van SDW en Jan-Kees van Wijnen van tanteLouise een samenwerkingsovereenkomst voor een nieuw serviceteam. Dit serviceteam van SDW start 3 mei in het nieuwe verpleeghuis Hoogerwaard van tanteLouise in Hoogerheide.

Het begon met een vraag van tanteLouise of cliënten van SDW als vrijwilligers ingezet konden worden. Na enkele gesprekken was dat idee doorontwikkeld tot het inzetten van een volwaardig serviceteam. “Hiermee stellen we de cliënten van SDW in de gelegenheid om arbeidsvaardigheden aan te leren”, zegt Jan-Kees van Wijnen, bestuurder bij tanteLouise. “We zien uit naar een prettige samenwerking.”

Ook Ingrid van Huijkelom-van Iersel, bestuurder bij SDW, kijkt uit naar de samenwerking. “Medewerkers -onze cliënten- van dit serviceteam krijgen zo de kans om mee te doen in de maatschappij, om zich nuttig te maken én om zich te ontwikkelen.” 

Meerwaarde

Medewerkers (cliënten) van dit serviceteam gaan allerhande facilitaire én sociale taken oppakken, zoals koffie schenken, schoonmaken, tuinonderhoud, bewoners in de rolstoel van A naar B verplaatsen, een spelletje spelen. Samen met de medewerkers van tanteLouise bekijken we waar onze cliënten van meerwaarde kunnen zijn en wat de wensen, mogelijkheden en leerdoelen van onze cliënten zijn.

Het nieuwe verpleeghuis Hoogerwaard staat middenin Hoogerheide. Er is plaats voor 138 bewoners die vanwege lichamelijke problemen en/of dementie niet meer zelfstandig kunnen wonen. Hoogerwaard heeft een woning voor mensen met de ziekte van Parkinson. TanteLouise heeft het nieuwe verpleeghuis eind februari in gebruik genomen.

SDWerkt

Serviceteam Hoogerwaard is onderdeel van SDWerkt. SDWerkt staat voor werken en meedoen in de maatschappij met dat beetje extra begeleiding waardoor het wel lukt. Lees meer over SDWerkt.

Liever iemand persoonlijk spreken?
Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.