Arjan krijgt ambulante ondersteuning van SDW

Arjan is met SDW in aanraking gekomen toen hij dakloos was. Eerst heeft hij IPC (intensieve persoonlijke coaching) ondersteuning gehad. Met deze ondersteuning is hij aan een mentor, bewindvoerder en huis geholpen. Toen hij zijn leven weer op de rit had, is deze ondersteuning omgezet naar ambulante ondersteuning. Mechy is zijn persoonlijk begeleider. Arjan woont in Roosendaal en werkt als hovenier bij Ideverde. 

Van daklozenopvang naar eigen huis

Arjan: ‘Ik ben vanuit de daklozenopvang opgevangen door stichting MEE. Zij hebben mij vervolgens aangemeld bij SDW, onder andere omdat ik autisme heb. Inmiddels is dat al weer bijna 10 jaar geleden. De ondersteuning die ik krijg is ontstaan omdat ik ook niet goed wist hoe ik me moest verzorgen. Ik wilde me graag netjes leren aankleden en goed overkomen. Ik was zo ten einde raad dat ik dit niet meer kon. Daarnaast vond ik het heel moeilijk om mijn leven op een goede manier te leven, zoals de meeste mensen doen. Door mijn autisme wil ik graag alles graag heel goed doen. Ik vind het moeilijk als iets niet gaat zoals gepland. Ik had veel schulden, kon mijn huur niet meer betalen en werd uit mijn huis gezet.’ 
 
Arjan vertelt dat het inmiddels een stuk beter met hem gaat: ‘Ik heb een baan, een huis en een leuke vriendin. Ik hoef niet meer overal op te letten. Heb een dagelijks ritme en een inkomen. Ik heb door SDW meer sociale contacten weten op te bouwen. Zo heb ik ook mijn vriendin leren kennen. Ik heb een goede band met Mechy, mijn begeleiding. Ik vertrouw haar en ik pak de adviezen van de begeleiding op. Zelf werk ik graag met doelen. Ze geven mij houvast.’ 

Cosplay

In zijn vrije tijd werkt Arjan als hovenier en speelt hij ‘Cosplay’, Hierbij verkleed je jezelf als één van de karakters uit Japanse tekenfilmpjes. ‘Je maakt een pak en ontmoet andere Cosplayspelers op een ‘Animeconvencie’, een speciale bijeenkomst met andere liefhebbers van deze hobby’ vertelt Arjan.   

Dromen

Het gaat goed met hem ‘ik werk hard om stabiel te blijven en ik wil heel graag mijn rijbewijs halen. Mijn vrienden en werk zijn belangrijk voor me, deze wil ik graag behouden.’ Daarnaast heeft Arjan nog één grote droom ‘ik zou graag nog willen trouwen…’.