Bert was de weg kwijt

Bert (21)* kwam op straat te staan. Toen kwam bij hem het besef dat er iets moest gebeuren. Nu volgt hij een traject met een persoonlijke coach van 20 weken. 

“Ik was een tijdje de weg helemaal kwijt”, vertelt Bert. “Mijn vrienden vonden het zo gezellig dat ik er was. Ze konden bij mij geld lenen en ik kreeg drugs van hen. Zo hoefde ik niet meer te voelen. Tot die keer dat het licht helemaal uit ging. Ik verloor mijn onderdak en alleen de straat was nog een optie. Wie zorgde er nu voor mij? Ik moest iets doen.”

Bert kwam bij SDW terecht en ging een intensief traject in om hem weer op de rit te krijgen. “Met mijn personal coach heb ik nagedacht over wat ik wilde. En wat daar dan voor moest gebeuren. We maakten daar afspraken over. Het is best wel eens zwaar om je overal aan te houden, hoor. Maar ik merk wel dat het werkt.” 

“Coaching is eigenlijk een vorm van persoonlijke begeleiding”, legt Bert uit. “Ik leer nu hoe ik ervoor kan zorgen dat mijn leven de richting uit gaat die ik graag zou willen. Mijn coach stimuleert me daarin en leert mij dingen, zodat het ook lukt. Ik ben zelf verantwoordelijk voor wat ik doe, maar ik kan wel altijd met vragen bij mijn coach terecht.”

*Vanwege de privacy is de naam van de cliënt veranderd.