Bram, Jos en Angelique vertellen over de dagtochten bij SDW

SDW organiseert gedurende het jaar verschillende dagtochten waar cliënten van SDW en andere organisaties aan deel kunnen nemen. Deze worden altijd heel goed bezocht. De hulp van vrijwilligers is bij deze dagtochten van onschatbare waarde. We vroegen Bram, Jos en Angelique van woonlocatie Dinteloord, meer te vertellen over de dagtochten. Zij gaan regelmatig mee op pad. Ze hebben samen de volgende vragen beantwoord.  

Welke dagtochten hebben jullie bijgewoond? 

“We hebben al met verschillende dagtochten meegedaan. We hebben gewandeld, bingo gespeeld en aan speurtochten gedaan. We zijn ook naar de dierentuin en Efteling geweest.” Ook voor een aantal nieuwe dagtochten deze zomer hebben ze zich al aangemeld. “We merken dat we snel in moeten schrijven, want de dagtochten zitten snel vol. We gaan zodra de dagtochtengids op binnen valt alles regelen. We moeten ook nog toestemming vragen aan onze familie.” 

Wat vinden jullie leuk aan een dagtocht?  

“Als we met een dagtocht meegaan, komen we weleens bekenden tegen van vroeger. Of collega's van het werk die dan ook deelnemen. Dat is hartstikke leuk. Daarnaast is het leuk dat de vrijwilligers altijd blij zijn dat ze ons zien. Omdat we vaker meegaan, kennen ze ons en het geeft een goed gevoel als ze dan blij zijn om ons te zien.”  

Wat levert het jullie op?  

“Als eerste levert het een heel leuke dag op. Soms vind ik het wel een beetje spannend of de taxi wel op tijd is. Verder is het fijn om even buiten huis en in een andere omgeving te zijn. Zo'n uitstapje is ontspannen, maar ik moet ook wel bijkomen van alle prikkels die ik op doe. Er zijn vrijwilligers waar ik me vertrouwd bij voelen en ik weet dat ik bij ze terecht kan als het even moeilijk is. Dat is fijn om te weten.” 

Waarom is het belangrijk om mee te gaan?  

“Je bent er even tussenuit. De dag is anders dan normaal. Het is goed om onder de mensen te komen en contact met anderen te hebben. Daarnaast kijken we zo'n dag ook naar elkaar om en zorgen we voor elkaar, zodat we allemaal een leuke dag hebben.” 

Waarom is het belangrijk dat SDW deze dagtochten organiseert? 

“Er zijn cliënten van SDW die dankzij deze uitjes nog buiten huis komen. Die zouden anders misschien altijd thuis zitten. Het is goed erop uit te gaan.” 

Zomer- en wintergids 

Twee keer per jaar wordt er een gids uitgebracht waarin alle dagtochten voor de komende periode te vinden zijn. Cliënten ontvangen deze via de post thuis. Ook zijn alle activiteiten terug te vinden op www.sdw.nl/activiteiten. Wil je de nieuwe gidsen via de mail of post ontvangen, stuur dan een mail naar vrijetijd@sdwzorg.nl