Cliënten aan het werk op kinderopvang

Bij kinderopvang le Garage in Bergen op Zoom werken twee cliënten van SDW. “Hun aanwezigheid wordt als erg positief ervaren, door het personeel en door de ouders die hun kinderen bij ons brengen”, aldus Patricia Merle en Daniëlla van Nispen van le Garage. 

Zowel cliënten als de werkplekbegeleiders van le Garage krijgen begeleiding van een loopbaanbegeleider van SDW. Begeleid werken zoals bij le Garage vindt altijd plaats in een regulier bedrijf of organisatie. De cliënt behoudt hierbij zijn uitkering, maar ervaart wel wat het is om in een gewoon bedrijf te werken. Hij of zij doet hierbij nieuwe vaardigheden op en kan zich zo verder ontwikkelen.

Puur

Patricia en Daniëlle: “Wij vinden het belangrijk dat de kinderen zich kunnen ontplooien binnen onze opvang. En dat we werken met mensen die (pure) passie hebben. Onze collega’s van SDW zijn pure mensen die ons laten ervaren dat het soms goed is om de uitgezette kaders los te laten en terug te gaan naar de basis. We waarderen enorm wat zij doen en daarom geven we ze iedere maand een vrijwilligersvergoeding.”

Meer plekken

“Beide cliënten werken hier nu vier jaar en hebben het prima naar hun zin. Ze zijn mede verantwoordelijk voor de verzorging van de kinderen, bijvoorbeeld bij een creatieve activiteit, boekjes lezen of het klaarzetten van de maaltijd. Ze zijn van een dag in de week werken naar drie dagen in de week gegaan. We kunnen nog meer cliënten een begeleide werkplek bieden. Bijvoorbeeld voor het wasgoed. Voor deze werkplek vind je op de website van SDW een vacature.”