Dariush woont en werkt bij SDW

Dariush werkt op dagcentrum ‘t Palet. Hij beschrijft zijn belevingen.

“Toen ik klein was ging ik naar het Willemijntje. En toen ik 8 jaar was ben ik naar de Kameleon gegaan. Dit is een school voor speciaal onderwijs. Toen ik bijna 18 jaar was, ben ik gaan werken. Eerst bij de Rotselaer, maar dat was een beetje te druk voor mij. Na een half jaar heb ik besloten om naar de dagbesteding van ‘t Palet te gaan.”

Verschillende werkjes

“Ik woon inmiddels in Wouw op woonlocatie Boerhaave. Ik ga iedere dag met de fiets naar ‘t Palet. Op ’t Palet doe ik allerlei verschillende dingen. Zoals de was, strijken, schoonmaken, folders bezorgen, de dieren in de dierenweide verzorgen en in de moestuin werken. Ook doe ik veel werkjes aan mijn werktafel, zoals rekenwerkjes en taalwerkjes. Daarnaast maken we 1x per week muziek. En iedere dag mag ik even uitrusten. En tv kijken of radio luisteren.”

Rust en regelmaat op ‘t Palet

“Op groep 4 is het altijd heel rustig. Er is veel duidelijkheid en er zijn vaste regels. Dat geeft mij veel houvast. Op de andere groepen zijn ook kinderen, maar die hebben hun eigen plekje. We gaan ook om de 14 dagen naar de bieb, met Mia . Zij is vrijwilliger/begeleider bij SDW. Dat vind ik erg leuk. Ook boodschappen doen en wandelen doe ik graag. Bewegen is goed voor mij.”

“Wij hebben een deelnemersraad op ’t Palet. Wij vergaderen iedere 6 weken. Ik ben de notulist en maak de notulen op de computer. Dat doe ik samen met een administratief medewerkster. Soms koken we iets lekkers of maken een speciale lunch. Bijvoorbeeld met de paasviering. Koken vind ik erg leuk.”