De loopbaanbegeleider van SDW helpt Reno bij zijn werk

“Na de basisschool (nu de Kameleon) ben ik bij SDW een keuzebegeleidingstraject gaan doen. Dan loop je iedere keer 2 maanden stage op een dagactiviteitencentrum van SDW, zodat je daarna een goede keuze kunt maken waar je wilt gaan werken. Ik koos voor de Colweghe en Copy Copy. Maar dit bleek toch niet zo bij mij te passen. Ik wilde liever in een bedrijf gaan werken.

De loopbaanbegeleider van SDW deed met mij een arbeidsinteressetest. Zo vonden we uit wat voor werk het beste bij mij zou passen. En daarna ging de loopbaanbegeleider op zoek naar een werkplek. Na even zoeken kwamen we uit bij de Hema en daar heb ik 4 jaar gewerkt. Ik deed echt van alles: vakken vullen, de winkel vegen, afwassen, op de afdeling gebak staan en nog veel meer. 

Na 4 jaar vond ik het niet meer zo leuk en wilde ik wat anders. Toen ben ik bij HetPunt in Roosendaal achter de balie gaan werken. De balie bemand door mensen met een beperking. Maar na 2 jaar werd dat project gestopt door de gemeente. 

Omdat ik computers heel interessant vind, overlegde ik met mijn loopbaanbegeleider of ik daar niet iets mee kon gaan doen. Ik mocht bij de afdeling ICT van stichting Groenhuysen op gesprek komen en ik kon hier aan de slag gaan. Ik bouwde werkplekken, registreerde nieuwe apparatuur in het systeem, schreef oude apparatuur af en hielp medewerkers als ze iets niet snapten. Bij Groenhuysen heb ik ook 4 jaar gewerkt.

Nu werk ik bij SDW op het kantoor in het Geminigebouw in Bergen op Zoom. Ik doe administratieve taken voor de teams op dit kantoor. Ook ga ik wel eens mee met Startpunt naar beurzen en markten. Daarnaast werk ik bij het Fletcher hotel aan de Bergse Plaat in Bergen op Zoom. Ik was af, dek tafels in, ruim op, spoel glazen en in de toekomst misschien nog wel meer.”