Esmee werkt bij het SDW Mediateam

Esmee (24) woont op woonlocatie Dinteloord. Ze heeft bij Copy Copy gewerkt en werkt nu bij het Mediateam van SDW, een dagbesteding van SDW. Daar kan ze goed laten zien wat ze allemaal kan en zich verder ontwikkelen.

Esmee is heel creatief. “Ik vind het heel leuk om te fotograferen. Ik maak zelf armbandjes, handwerken en teken zowel digitaal als met potlood. Ook maak ik graag kaarten. Een andere hobby is boogschieten. Dat doe ik regelmatig met mijn oom. Dan spreken we samen af.” 

Werken bij SDW 

“Ik heb heel lang bij Copy Copy gewerkt. Ik had het daar goed naar mijn zin. Het werk dat ik daar deed paste goed bij de opleiding Medewerker Sign die ik toen deed en ook heb afgerond. Daar leerde ik ontwerpen en beletteren. 

Toen het Mediateam, nadat de pilot was afgerond, een reguliere dagbesteding werd, moest ik kiezen. Ik koos voor het Mediateam omdat ik merkte dat ik bij Copy Copy was uitgeleerd. Bij het Mediateam kan ik nog heel veel leren.” 

Mediateam 

“Mijn begeleidster op de groep vertelde me over het Mediateam en wat zij gingen doen. Eerst dacht ik dat ik het niet kon en vond ik het heel spannend. Maar ik mocht een keer komen kijken of ik het leuk vond. Toen was ik om. Ik voelde me heel welkom. De begeleiding gaf aan dat ik niet alles gelijk hoefde te kunnen en dat ik mocht leren.” Daarom besloot Esmee om te blijven. Ze vond het zo leuk dat ze heeft aangegeven dat ze daar blijft werken en haar dagbesteding invult.” 

Steeds weer anders 

Esmee: “Iedere dag is verschillend. Ik haal er altijd wel een nieuw leermoment uit. Media maken bestaat uit zoveel verschillende onderdelen. Denk aan presenteren, notuleren, filmen enz. Wat ik ook leuk vind, is dat we meer contact met klanten hebben. We gaan met elkaar in gesprek om hun wensen om te zetten in een video.” 

Esmee begon als presentatrice. Ook notuleert ze. Momenteel leert ze omgaan met de camera en vind ze het interessant om filmpjes te regisseren. 

Trots op de stappen die ik zet 

“Ik ben een keer gevraagd of ik mee wilde werken aan een filmpje voor het stemmen. Ik mocht daarbij een raadslid interviewen. Ik ben er trots op dat ik al zo goed kan filmen en de stappen die ik heb gemaakt in het presenteren. Dat gaat een stuk gemakkelijker dan vroeger. Ik kan me nu beter focussen en heb minder last van alle prikkels om me heen.” 
Esmee haar droom is dat ze bij het Mediateam een drone hebben en dat ze daarmee kan leren vliegen. Ook wil ze podcasts leren maken. 

Ondersteuning van een vrijwilliger 

Het Mediateam heeft een vaste vrijwilliger die de cliënten scholing geeft over het gebruik van de camera, het licht en geluid. “Ik mocht tijdens zijn lessen ook mijn eigen camera meenemen. Hij heeft me deze camera nog beter leren bedienen. Hierdoor kan ik nu ook privé betere filmpjes en foto's maken. Zo heb ik tijdens de voorjaarsmarkt op woonlocatie Dinteloord helemaal zelfstandig met mijn eigen camera een video gemaakt. Ik heb een eigen Instagram profiel waarop ik mijn foto's zet. Ik houd me vooral bezig met natuur fotografie.”