Ludo krijgt thuisondersteuning van SDW

Ludo (57) krijgt sinds zijn scheiding begeleiding van SDW. Hij zit ook in de cliëntenraad. Hij vertelt over zijn ervaringen bij SDW. 

“Ik merkte dat ik op sommige vlakken in het leven ondersteuning nodig had. Ik zag door de bomen het bos niet. Nu ik die ondersteuning krijg, ben ik ook van een groot deel van mijn problemen af.”

Problemen

“Ik woon alleen in Rucphen. Sinds mijn scheiding krijg ik begeleiding. Eigenlijk begonnen mijn problemen al tijdens mijn huwelijk. Toen werd duidelijk dat ik het moeilijk vind om voor mezelf op te komen. Maar ook de administratie werd me teveel. Geldzaken en het huishouden kon ik niet meer overzien. Ik zag door de bomen het bos gewoon niet meer. Via MEE kwam ik in aanmerking voor ambulante hulpverlening van SDW. SDW ondersteunt volwassenen die zelfstandig wonen, maar moeilijk leren.”

Fijne begeleiding

“Ik ben nu van de meeste problemen af en heb weer tijd voor de leuke dingen in het leven. Ik weet van mezelf wat ik moeilijk vind en waar ik ondersteuning bij nodig heb. Twee keer in de week krijg ik begeleiding bij zaken als post, administratie, financiën, huishouden en natuurlijk opkomen voor mezelf. De begeleiding luistert naar me zonder te oordelen. Ze laten me zelf nadenken over mijn eigen zaken en met oplossingen komen. De begeleiding zoals ik die nu heb, vind ik erg fijn. Ik wil die dan ook graag zo behouden. Nu gaat het goed!” 

Cliëntenraad

“De begeleiders van een van de ambulante teams vroegen mij om eens deel te nemen aan een bijeenkomst van hun cliëntenraad. Dat vond ik wel interessant klinken. Ik ben een keer gaan kijken en ben gebleven. Het idee van de cliëntenraad is dat je niet alleen bent. Je kunt elkaar ondersteunen. Ik zet me dan ook met plezier in. Ik ben nu voorzitter. Het is prettig om met elkaar ervaringen te kunnen uitwisselen en deze te bespreken.”