Marie* schreef een brief aan haar pleegouders

Al jaren komt Marie* bij haar pleegouders Esther en Frank en hun kinderen. Esther en Frank zijn buddy-pleegouders. Dat betekent in dit geval dat Marie iedere maand bij hen komt en de rest van de tijd bij haar biologische ouders woont. Marie schreef haar pleegouders een mooie brief:

“Lieve Esther en Frank*,
 
Allereerst wil ik jullie bedanken dat ik altijd welkom ben! Ik ben super blij dat jullie mij helpen en ik heb het altijd leuk bij jullie. Het is gezellig om met jullie te zijn en ik vind het fijn dat jullie er altijd voor mij zijn!
 
Ik ben blij met jullie als pleegouders, ik kan mij geen betere wensen en ik voel me ook altijd fijn bij jullie. Eigenlijk vanaf het begin dat ik bij jullie kwam had ik het al naar me zin, ook al had ik wel eens moeilijke momentjes en moest ik huilen. Wat ik fijn vind, is dat jullie me door die moeilijke momentjes stuurden.
 
Gelukkig kan ik op jullie terugvallen en helpen jullie mij door moeilijke situaties heen. Ik vind het ook altijd heel erg leuk om weg te gaan met de vakanties en dat ik bij elke verjaardag erbij ben. En dat jullie ook altijd mijn verjaardag vieren. Ik vind het ook altijd super gaaf om met Petra Tik-toks op te nemen, met Jan en Mark hutten te bouwen en met Mark te mountainbiken.
 
Tot snel! 
Lieve groetjes,
Marie, jullie pleegdochter!”

 

*Vanwege de privacy zijn de namen in dit artikel gefingeerd

 
Wil je meer weten over pleegzorg bij SDW?

Kijk op www.sdw.nl/pleegzorg